۱۲ درمان خانگی خماری که سریع و طبیعی است

ساخت وبلاگ

مصرف الکل به طور کلی معایب و مشکلات فراوانی به همراه دارد؛ به همین خاطر هم مدام توصیه می‌شود از خوردن الکل و هرگونه محصولات الکلی پرهیز کنید؛ امروزه نیز پزشکان در سراسر دنیا توصیه می‌کنند اگر می‌خواهید همواره سالم زندگی کنید، سراغ الکل نروید. ولی این مقاله مخصوص کسانی است که نه فقط به این توصیه‌ها گوش نمی‌دهند، بلکه هر از گاهی یا همیشه در مصرف الکل زیاده‌روی نیز می‌کنند. در این مقاله می‌توانید ۱۲ درمان خانگی خماری که سریع و طبیعی است را بدانید.

۱۲ درمان خانگی خماری که سریع و طبیعی است

مصرف زیاد الکل اثرات و عواقب جانبی شدیدی به همراه دارد؛ این عوارض هم در سطح جسمی و هم در سطح روانی مشاهده می‌شوند. به این اثرات خماری گفته می‌شود که معمولا افراد فردای شبی که در مصرف الکل زیاده‌روی کرده‌اند، آن را تجربه می‌کنند.

بسیاری از آدم‌ها ساعت‌ها بعد از زیاده‌روی در مصرف الکل دچار خماری می‌شوند و علائم خاصی را نظیر سردرد، حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه و غیره تجربه می‌کنند؛ هم‌چنین ممکن است این افراد احساس کنند محیط اطراف دور سرشان می‌چرخد. راه‌های درمانی گوناگونی برای خماری وجود دارند که به نظر نمی‌رسد برای خلاصی از شر آن، آن‌چنان موثر باشند. ولی در ادامه به برخی از راه‌های خانگی موثر برای خماری اشاره می‌کنیم:

در ادامه ۱۲ درمان خانگی خماری که سریع و طبیعی آمده است

۱. خوراکی بخورید

اولین راه‌حلْ اجتناب از مصرف الکل است؛ دومین راه حل خودداری از مصرف بیش از اندازه‌ی الکل است، ولی بهترین راه‌حل برای خلاصی از خماری خوردن خوراکی است. وقتی به اندازه‌ی کافی غذا یا خوراکی سالم بخورید، سرعت جذب الکل در جریان خون کاهش می‌یابد. این مسئله باعث می‌شود الکل کم‌تری به مغزتان برسد.

۲. لیمو

لیمو سرشار از ویتامین C است. ویتامین C میزان تجزیه‌ی الکل را داخل بدن افزایش می‌دهد؛ و از این طریق، اثرات جانبی مصرف الکل نظیر سرگیجه، حس دل به هم خوردگی، درد ماهیچه، و حساسیت به نور و صدا را کاهش می‌دهد. لیمو هم‌چنین به کنترل سطح قند خون نیز کمک می‌کند.

الف. ۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه و ۱ قاشق غذاخوری عسل را داخل یک لیوان آب گرم بریزید، و آن را خوب به هم بزنید. این ترکیب را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بعد از بیداری و ۲ تا ۳ بار دیگر در طول روز نوش جان کنید تا از شر علائم خماری خلاص شوید.

ب. ۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه را با نصف قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه، ۲ قاشق غذاخوری عسل، و یک لیوان آب گرم مخلوط کنید. این ترکیب را نیز می‌توانید بعد از بیدار شدن از خواب و ۲ دفعه‌ی دیگر در طول روز میل نمایید.

۳. موز

مصرف بیش از ااندازه‌ی الکل میزان پتاسیم موجود در بدن را به شدت کاهش می‌دهد. خوردن موز پتاسیم مورد نیاز بدن را بازیابی می‌کند و هم‌چنین الکترولیت‌های از دست رفته‌ی بدن را باز می‌گرداند. پتاسیم و کربوهیدرات‌های پیچیده‌ی موجود در موز به ترتیب دارای اثر آب‌رسانی مجدد و پوشش‌دهی روده‌ها هستند. این مسئله به بهبودی اثرات مصرف بیش از اندازه‌ی الکل سرعت می‌بخشد. موز هم‌چنین سطح انرژی بدن را بالا می‌برد و معده را نیز آرام می‌کند.

الف. برای تسکین علائم خماری، همراه صبحانه یک یا دو عدد موز نوش جان نمایید.

ب. اسموتی موز یا شیر زده شده (میلک شیک) با موز نوش جان کنید؛ هم‌چنین مي‌توانید ۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه و ۱ قاشق غذاخوری عسل نیز به آن‌ها اضافه کنید. این نوشیدنی‌ها قند خون‌تان را تثبیت می‌کنند و هم‌چنین از نوسانات خلقی و خستگی پیشگیری می‌نمایند.

۴. آب

مصرف الکل منجر به کاهش آب بدن می‌شود و بنابراین، اگر بیش از اندازه الکل مصرف کرده‌اید باید مرتبا آب بنوشید یا در موارد حاد از او.آر.اس (مایعات و درما‌ن‌های آب‌رسانی خوراکی) استفاده کنید. آب هم‌چنین قادر است آلودگی‌ها و سموم داخل معده را رقیق کند.

هر فرد قطعا باید روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشد. هم‌چنین در موارد حاد می‌توانید از مایعات آب‌رسان خوراکی نیز استفاده کنید. قبل از خواب مقدار زیادی آب بنوشید تا صبح فردا دچار خماری و سردرد نشوید؛ البته با این‌که باید در طول شب چندین دفعه بیدار شوید و به دستشویی بروید، ولی به بیدار شدن با سر حالی و شادابی می‌ارزد.

۵. تخم مرغ

شاید اصلا بعد از یک شب زیاده‌روی در مصرف الکل، وقتی از خواب بیدار می‌شوید، هوس خوردن نیمرو کنید. سیستئین موجود در تخم مرغ می‌تواند مولکول‌های الکل را در هم بشکند و از آن طریق، مسمومیت ناشی از الکل را کاهش دهد. بهتر است هنگام صبحانه در کنار تخم مرغ، کمی موز نوش جان کنید تا پتاسیم موجود در آن از کم‌آبی بدن‌تان جلوگیری و الکترولیت‌های بدن‌تان را نیز بازیابی کند.

بنابراین، پس از آن‌که از خواب بیدار می‌شوید و نتیجه‌ی زیاده‌روی شب گذشته‌تان را در خود مشاهده می‌کنید، مقداری تخم مرغ به همراه دو تا سه تکه نان تست نوش جان کنید؛ ولی قبل از آن، بهتر است یک تا دو لیوان آب بنوشید.

۶. زنجبیل

دمنوش زنجبیل (چای زنجبیل) علائم خماری را تسکین می‌دهد. زنجبیل حتی می‌تواند سردردهای دیوانه‌کننده‌ی ناشی از مصرف الکل را نیز کاهش دهد. این گیاه معجزه‌گر به هضم الکل کمک می‌کند و هم‌چنین از گرفتگی ماهیچه‌ی معده ناشی از مصرف بیش از اندازه‌ی الکل نیز پیشگیری می‌نماید. زنجبیل به ترشح مایعات معده تعادل می‌بخشد و حتی مجاری گوارشی را نیز آرام می‌کند.

الف. ۱ قاشق غذاخوری خمیر زنجبیل تازه یا ۱۰ تا ۱۲ تکه ریشه‌ی زنجبیل تازه را به چای معمولی اضافه و نوش جان کنید.

ب. ۱ قاشق غذاخوری خمیر یا آب زنجبیل را به همراه ۳ فنجان آب به مدت ۵ تا ۷ دقیقه بجوشانید، سپس این محلول را صاف کنید و ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو یا آب پرتقال، و هم‌چنین ۲ قاشق غذاخوری عسل به آن بیفزایید. برای رهایی از شر خماری، هنگام صبح از این نوشیدنی گرم بنوشید و در طول روز نیز ۲ تا ۳ مرتبه‌ی دیگر از آن استفاده کنید.

پ. برای کاهش احساس تهوع و استفراغ ناشی از خماری می‌توانید چند تکه زنجبیل تازه یا آب‌نبات زنجبیلی را در طول روز بجوید.

توجه: ولی در مصرف زنجبیل نیز زیاده‌روی نکنید، زیرا می‌تواند استرس موجود روی پوشش داخلی شکم‌تان را که تحت تاثیر مصرف الکل به وجود آمده است، افزایش دهد.

۷. عسل

عسل حاوی مقدار زیادی ساکارز است که به هضم الکل اضافه در بدن کمک می‌کند؛ و از این طریق، خماری بعد از مصرف الکل را کاهش می‌دهد. برای خلاصی از شر خماری می‌توانید طبق دستورالعمل‌های زیر از عسل استفاده کنید:

الف.  می‌توانید هر ساعت یک بار تا زمانی که علائم خماری کاملا از بدن‌تان خارج شوند، ۳ تا ۴ قاشق چای خوری عسل نوش جان کنید.

ب. روی یک تکه نان تست نرم یا بیسکوییت ترد مقداری عسل بمالید. تا وقتی علائم خماری از بدن‌تان خارج شوند می‌توانید هر چه دل‌تان می‌خواهد از آن نوش جان کنید.

پ. ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری عسل بخورید. می‌توانید این مقدار عسل را در یک لیوان آب گرم حل کنید و در طول روز مرتبا و آرام بنوشید.

۸. جوش شیرین

مصرف بیش از اندازه‌ی الکل می‌تواند به افزایش میزان ادرار منجر شود. این میزان تولید ادرار باعث کاهش بی‌کربنات در بدن می‌شود. بی‌کربنات سدیم یا همان جوش شیرین، طبیعتا، درمان خانگی بسیار خوبی برای خماری به شمار می‌رود. طبیعت الکل باعث می‌شود میزان اسیدیته‌ی معده بیش‌تر شود. بی‌کربنات سدیم فضای اسیدی معده را خنثی می‌کند و مشکلات گوارشی ناشی از خماری را تسکین می‌دهد.

الف. ۱ قاشق چای خوری جوش شیرین را با یک لیوان آب مخلوط کنید و در طول روز، یک یا دو بار بنوشید تا علائم خماری نظیر تهوع و استفراغ در شما برطرف شود.

۹. نعناع فلفلی

استفاده از نعناع فلفلی یکی دیگر از درمان‌های خانگی و طبیعی برای خماری ناشی از مصرف الکل به شمار می‌رود. نعناع فلفلی دستگاه گوارش را تقویت می‌کند و تنش معده و حالت تهوع را تسکین می‌دهد، و حتی می‌تواند از نفخ معده نیز پیشگیری کند. علائم مذکور از علائم رایج خماری شدید به شمار می‌روند. نعناع فلفلی هم‌چنین فرایند سم‌زدایی را نیز سرعت می‌بخشد.

الف. برای آرام کردن روده‌ها و بازیابی سریع اثرات سوء مصرف الکل ۵ تا ۶ عدد برگ تازه‌ی نعناع فلفلی را بجوید. این کار را سه بار در طول روز انجام دهید.

ب. ۷ تا ۸ عدد برگ تازه‌ی نعناع فلفلیِ خرد شده یا ۲ قاشق چای خوری نعناع فلفلی خشک شده را در چای معمولی یا هر دمنوش گیاهی دیگر بریزید، و به جای شکر نیز ۲ قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه و سپس نوش جان کنید. این نوشیدنی را ۲ تا ۳ بار در طول روز بنوشید.

پ. هم‌چنین می‌توانید چند قطره روغن نعناع فلفلی را در وان حمام‌تان بچکانید. ۳۰ دقیقه در وان دراز بکشید؛ بعد از این ۳۰ دقیقه، قطعا حال‌تان بهتر خواهد شد. به علاوه، برای تسکین سردرد ناشی از خماری می‌توانید از کمپرس سرد نیز استفاده کنید.

۱۰. آب گوجه فرنگی

الف. یک لیوان آب گوجه فرنگی آماده کنید؛ ۱ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه و نصف قاشق چای خوری فلفل سیاه یا مقدار اندکی فلفل هندی به آن اضافه کنید. این ترکیب را خوب به هم بزنید و هنگام صبح میل کنید؛ این کار را یک بار دیگر در روز انجام دهید تا علائم خماری در شما بر طرف شوند.

ب. به سوپ گوجه فرنگی گرم، مقداری زنجبیل، فلفل سیاه یا فلفل هندی و سیر اضافه کنید و آن را نوش جان نمایید.

۱۱. سرکه سیب

سرکه سیب قادر است pH بدن‌تان را متعادل کند؛ سموم را از بدن‌تان خارج کند؛ و حتی از کبدتان در برابر انواع آسیب‌ها محافظت کند. سودای موجود در آن الکترولیت‌های از دست رفته را بازیابی و به بدن آب‌رسانی می‌کند.

۱ قاشق غذاخوری سرکه سیب و ۱ قاشق چای خوری جوش شیرین را در نصف لیوان آب حل کنید. برای بازیابی سریع از اثرات خماری، این محلول را به خوبی به هم بزنید و بنوشید.

۱۲. قهوه

استفاده از قهوه‌ی سیاه و غلیظ نیز جزء یکی دیگر از بهترین درمان‌های خانگی برای خماری به شمار مي‌رود. مصرف قهوه به همراه کاکائو در طول روز در فنجان کوچک (به جای لیوان‌های بزرگ) می‌تواند علائم خماری را بر طرف کند. کافئین موجود در قهوه سرعت سوخت و ساز الکل را بیش‌تر می‌کند و هم‌چنین سردرد را تسکین می‌دهد.

هشدار: مصرف بیش از اندازه‌ی قهوه به کم‌آبی بدن منجر می‌شود؛ بنابراین باید آن را به صورت محدود مصرف کنید.

چند نکته

الف. هرگز به قصد خلاصی از شر خماری در هنگام صبح بار دیگر الکل مصرف نکنید. مصرف الکل نه تنها حالت‌تان را بهتر نخواهد کرد، بلکه وضعیت‌تان را نیز وخیم‌تر می‌کند.

ب. خوب و به اندازه‌ی کافی بخوابید تا کارکردهای معمول بدن‌تان به حالت اولیه باز گردند.

پ. لطفا الکل مصرف نکنید.


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیررضا مصطفایی

منبع: goindiya

۱۲ درمان خانگی خماری که سریع و طبیعی است

خماری


(مشاهده ۲ نفر, فقط امروز)
هرگونه نشر ، بازتولید یا بازنشر تمام یا بخشی از محتوای سایت بازده بدون کسب مجوز، غیرقانونی است و تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

مجله کسب و کار بازدهی...
ما را در سایت مجله کسب و کار بازدهی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس bazdehi بازدید : 211 تاريخ : جمعه 23 تير 1396 ساعت: 11:54