رفع بوی زیر بغل:۱۸ درمان خانگی رفع بوی بد زیر بغل

ساخت وبلاگ

آیا از بوی بد زیر بغل تان کلافه شده‌اید و به دنبال راه هایی برای رفع بوی زیر بغل تان هستید؟ آیا هنگام وقت گذراندن با دوستان بوی بد زیر بغل تان مایه‌ی خجالت‌تان می‌شود؟ بسیار خوب، شما تنها نیستید. زیر بغل افراد بسیاری، به ویژه نوجوانان، بوی ناخوشایندی دارد و برای یافتن راه‌حل موثر و همیشگی برای رفع بوی بد زیر بغل، دیگر فکرشان به جایی قد نمی‌دهد. خوشبختانه، نیاز نیست برای پیدا کردن درمان‌های موثر وقت زیادی صرف کنید. در این مقاله، درباره‌ی راه‌های رفع بوی زیر بغل چند درمان خانگی را به شما ارائه می‌کنیم.

بوی زیر بغل

آیا کنجکاو شده‌اید بیش‌تر در این مورد بدانید؟ این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید.

عوامل ایجاد بوی زیر بغل کدام‌اند؟

اگر فکر می‌کند عرق باعث ایجاد بوی بد زیر بغل می‌شود، در اشتباهید. عرق به خودی خود کاملا بدون بو است. عامل این بوی بد باکتری‌هایی هستند که از تعریق برای تکثیر خود استفاده می‌کنند و علاوه بر آن،‌ کراتین، نوعی پروتئین موجود در سطح پوست‌، را تجزیه می‌کنند. همین عامل باعث ایجاد بوی زیر بغل می‌شود.

فراموش نکنید، تعریق یکی از واکنش‌های فیزیولوژیکی مهم بدن است. تعریق راهی است که بدن از طریق آن دمای خود را تنظیم می‌کند و بنابراین،‌ به عنوان یکی از کارکردهای مهم بدن شناخته می‌شود.

مطلب مرتبط: ۲۲ درمان خانگی بوی بد بدن که بسیار موثر هستند

چگونه از شر بوی بد زیر بغل خلاص شویم؟

در این مقاله،‌ نکات بسیاری را برای کمک به غلبه بر بوی بد زیر بغل فهرست کرده‌ایم. شکی نیست که باید کارهای زیادی در مورد رعایت بهداشت فردی انجام دهید، ولی هم‌چنان برخی نکات هستند که رعایت‌شان می‌تواند به شما در رفع بوی بدن زیر بغل کمک کنند.

۱. ضد تعریق

بیش‌تر آدم‌ها عادت دارند صبح‌ها بعد از دوش گرفتن یا استحمام از ضد تعریق استفاده کنند. با وجود این، معمولا تجربه ثابت کرده است این کار در مبارزه علیه بوی بد زیر بغل بی‌تاثیر است، زیرا عرق این مواد را پاک می‌کند. بنابراین، باید فقط هنگامی از ضد تعریق‌ها استفاده کنید که شب‌ها برای استراحت به رخت‌خواب می‌روید. به خاطر بسپارید، خوشبو کننده‌ها با ضد تعریق‌ها فرق دارند. خوشبو کننده‌ها بوی بد را مخفی می‌کنند، در حالی‌که ضد تعریق‌ها میزان عرق را در ناحیه‌ی مورد استفاده کاهش می‌دهند.

۲. زیر بغل‌تان را خشک کنید

حال که فهمیده‌اید باکتری‌های عامل ایجاد بوی بد زیر بغل هستند، پس منطقی است تا آن‌جا که ممکن است زیر بغل‌تان را خشک نگه دارید. هر گاه زیر بغل‌تان عرق می‌کند، می‌توانید با استفاده از دستمال‌های مرطوب آن ناحیه‌ را خشک نمایید.

۳. آب اکسیژنه

یک قاشق چای خوری آب اکسیژنه (پراکسید هیدروژن) ۳ درصد را با حدود ۲۳۰ میلی‌لیتر آب رقیق کنید؛ و از آن برای پاک کردن زیر بغل‌تان استفاده نمایید، زیرا آب اکسیژنه به شکلی بسیار موثر می‌تواند باکتری‌های عامل بوی بد را از بین ببرد.

۴. بهداشت فردی

حتما هر روز حمام کنید، به خصوص بعد از انجام فعالیت‌های ورزشی. این کار باعث خلاصی‌تان از بوی بد می‌شود و هم‌چنین، باکتری‌هایی را که زیر بغل‌تان جا خوش می‌کنند، از بین می‌برد.

۵. شستشوی لباس‌ها

فراموش نکنید، حتی اگر هر روز حمام بروید، اگر لباس‌های عرقی‌تان را دوباره تن کنید، بوی بد زیر بغل‌تان دوباره‌ی سر و کله‌شان پیدا خواهد شد. استحمام باکتری‌ها را از بین می‌برد، ولی پوشیدن لباس‌های شسته نشده، باعث بازگشتن‌شان می‌شود. بنابراین، وقتی لباس‌های عرقی‌تان را می‌پوشید، بوی بد بار دیگر به بدن‌تان بر می‌گردد. لباس‌های‌تان را بشویید و آن‌ها را دوباره تن کنید. این مسئله هم در مورد لباس‌های ورزشی و هم در مورد لباس‌های معمولی‌تان صدق می‌کند.

۶. اصلاح موهای زائد

زیر بغل زنان در مقایسه با مردان بوی کم‌تری از خود متصاعد می‌کند، زیرا بیش‌تر زنان عادت دارند موهای زائد زیر بغل‌شان را اصلاح کنند. اگر شما موهای زائد زیر بغل‌تان را اصلاح نمی‌کنید و از بوی بد زیر بغل رنج می‌برید، وقت آن رسیده است که تیغ را بردارید و جلوی آینه بروید و کار را یکسره کنید.

۷. بوتاکس

امروزه بسیاری از جراحان زیبایی با استفاده از باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم، ماده‌ای به نام سم بوتولینوم (یا همان بوتاکس) می‌سازند و از آن به عنوان راه درمانی برای مبارزه با بوی زیر بغل استفاده می‌کنند. بوتاکس را زیر بغل تزریق می‌کنند؛ این ماده از رسیدن پیام‌ها مغزی به غده‌های عرق در زیر بغل جلوگیری می‌کنند. در نتیجه، این راه درمانی باعث کاهش تعریق در زیر بغل، و متعاقبا کاهش بوی بدن در آن ناحیه می‌شود. طبق آمار موجود، تاثیر درمانی بوتاکس برای رفع بوی بد زیر بغل ۲ تا ۸ ماه دوام می‌آورد، که بعد از پایان این مدت به انجام یک جلسه درمانی دیگر نیاز پیدا می‌کنید. معمولا این روش درمانی به درد کسانی می‌خورد که زیر بغل‌شان بیش از اندازه عرق می‌کند؛ به علاوه، کل هزینه‌ی این درمان را باید از جیب بپردازید زیرا بیمه‌های سلامت این روش درمانی را پوشش نمی‌دهند.

به این نکته توجه کنید، اگر دچار تعریق بیش از اندازه هستید، باید به پزشک مراجعه کنید. تعریق بیش از حد نوعی وضعیت پزشکی به نام هایپرهیدروز است و نیازمند درمان تهاجمی است.

درمان‌های خانگی برای مبارزه با بوی بد زیر بغل

اگر دل‌تان نمی‌خواهد برای مبارزه با بوی بد زیر بغل‌تان، به نکات و توصیه‌های متخصصین پزشکی گوش دهید، واقعا مجبور نیستید این کار را انجام دهید، زیرا درمان‌های خانگی موثر بسیاری وجود دارند که انجام‌شان نتایج عالی برای‌تان در بر خواهند داشت. برخی از درمان‌های خانگی موثر که می‌توانید از آن‌ها بهره‌مند شوید، از قرار زیر هستند:

۸. سرکه سیب

به گفته‌ی دکتر محمت آز در برنامه‌ی تلویزیونی مشهورش به نام دکتر آز، خاصیت اسیدی سرکه سیب به باکتری‌های عامل بوی بد اجازه نمی‌دهد روی بدن رشد و تکثیر کنند. وی توصیه می‌کند، بعد از حمام مقداری سرکه زیر را زیر بغل‌تان بپاشید. نگران بوی سرکه‌ سیب هم نباشید؛ زیرا بعد از مدتی بوی آن از بین می‌رود. به خاطر بسپارید، به سرعت بعد از اصلاح موهای زائد زیر بغل یا بر روی زخم‌های پوستی سرکه سیب نپاشید. و قبل از همه، اول کمی سرکه سیب را روی یک نقطه از مچ‌تان بمالید؛ اگر پوست‌تان به سرکه سیب واکنش حساسیتی نشان نداد، آن‌گاه از آن به عنوان درمان خانگی برای رفع بوی بد زیر بغل استفاده نمایید.

۹. ید

پزشکان کلینیک خانوادگی کاری در سنگاپور توصیه می‌کنند، برای خلاصی از شر بوی بد زیر بغل از ید استفاده کنید. ابتدا ید را روی پوست زیر بغل‌تان بمالید و سپس، با استفاده از قلم موی نرم پوست‌تان را با ید به آرامی بسایید. اجازه دهید ید به مدت ۵ دقیقه روی پوست‌تان باقی بماند و سپس، مثل همیشه دوش بگیرید. پزشکان این کلینیک ادعا می‌کنند استفاده از این روش بعد از چند روز، کاری می‌کند که برای مبارزه با بوی بد زیر بغل دیگر به خوشبو کننده‌‌ها و اسپری‌ها نیاز پیدا نکنید.

۱۰. روغن‌های گیاهی و معطر

با ترکیب جوش شیرین و روغن گیاهی اسطوخودوس (لوندر) یا روغن گیاهی پرتقال خمیر درست کنید. این خمیر را زیر بغل‌تان بمالید؛ این کار باکتری‌های عامل بوی بد را کنترل می‌کند. در نتیجه، این درمان خانگی به سادگی با بوی بد زیر بغل مبارزه می‌نماید. اجازه دهید خمیر روی پوست‌تان خشک شود و آن‌گاه، آن را بشویید. هنگام ساخت این خمیر حتما به اندازه‌ی کافی از روغن گیاهی استفاده کنید – برای موثر بودن این درمان خانگی، خمیر تهیه شده باید بوی قوی روغن گیاهی بدهد.

۱۱. روغن درخت چای یا فندق افسونگر

روغن درخت چای و فندق افسونگر هر دو خواص ضد باکتری قدرتمندی دارند و بنابراین، برای خلاصی از شر بوی بد زیر بغل بسیار مفید و موثر هستند. با استفاده از روغن درخت چای و فندق افسونگر روزی ۴ تا ۵ دفعه زیر بغل‌تان را پاک کنید. این مواد گیاهی pH پوست را کاهش می‌دهند، و از این طریق عرصه را برای رشد و تکثیر باکتری‌ها تنگ می‌کنند.

۱۲. نشاسته‌ی ذرت یا جوش شیرین

جوش شیرین را به زیر بغل‌تان بمالید تا باکتری‌های عامل بوی بد را از بین ببرد و عرق را به خود جذب ‌کند. جوش شیرین مانند یک خوشبو کننده عمل می‌کند. به همین نحو، از نشاسته‌ی ذرت نیز می‌توانید استفاده کنید که نسبت به جوش شیرین از خاصیت جذب کنندگی بالاتری برخوردار است. فقط هم‌زمان با استفاده از این درمان خانگی، حمام روزانه را فراموش نکنید.

۱۳. آب لیمو

یک عدد لیموی تازه را بچلانید و آب آن را خارج کنید؛ سپس آب لیمو را با مقدار اندکی آب رقیق کنید. این محلول را زیر بغل‌تان بمالید. خاصیت اسیدی آب لیمو pH پوست را تغییر می‌دهد، و شرایط را برای بقا و تکثیر باکتری‌ها دشوار می‌کند. پیش از پوشیدن لباس، حتما اجازه دهید آب لیمو به صورت طبیعی زیر بغل‌تان خشک شود. در غیر این صورت، این درمان خانگی موثر نخواهد بود.

۱۴. کاهش استرس

استرس و اضطراب به عنوان عوامل موثر در افزایش تولید عرق شناخته می‌شوند. بنابراین، اگر یاد بگیرید سطح‌ استرس‌تان را کنترل کنید، می‌توانید میزان تولید عرق را توسط بدن کاهش دهید. فنون زیادی برای کاهش استرس وجود دارند،‌ از جمله مراقبه و یوگا. یکی از این فنون مورد علاقه‌تان را انتخاب کنید؛ در این صورت قادر خواهید بود به صورت کاملا موثر با بوی بد زیر بغل‌تان مبارزه کنید.

۱۵. تغییر رژیم غذایی

طبق تجربه، آدم‌هایی که غذاهای چرب و روغنی و هم‌چنین غذاهایی با بوی قوی مانند پیاز، کاری، و سیر مصرف می‌کنند،‌ دچار بوی بد بدن و زیر بغل می‌شوند. دلیل این مسئله این است که ترکیباتی از این غذاها از منافذ پوست به بیرون تراوش می‌کنند، و باعث ایجاد بوی بد می‌شوند. همین بوی ناشی از این غذاها نیز به نوبه‌ی خود باعث جذب باکتری‌‌ها، و تکثیر و تولید آن‌ها می‌شود و این مسئله را قوز بالای قوز می‌کند. اگر این غذاها را از رژیم غذایی‌تان حذف کنید، می‌توانید میزان بوی بد بدن‌تان را کاهش دهید، زیرا با این کار از تکثیر باکتری‌ها جلوگیری می‌کنید.

دیگر درمان‌های خانگی طبیعی برای بوی بد زیر بغل

۱۶. مکمل‌های کلروفیل

بسیار درمان‌های خانگی طبیعی دیگری نیز وجود دارند که برای مبارزه علیه بوی بد زیر بغل‌تان می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. برای نمونه، می‌توانید در کنار غذا از مکمل‌های گیاهی با کلروفیل‌دار استفاده کنید. به گزارش دانشگاه کلمبیا، این مکمل می‌تواند به از بین بردن بوی بد عرق زیر بغل کمک کند.

۱۷. مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی

برخی توصیه می‌کنند برای کاهش بوی بدن از مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی استفاده کنید. مثلا، برای کاهش بوی بد بدن‌تان می‌توانید مکمل‌های ب-کمپلکس، روی، و منیزیوم مصرف کنید. با وجود این، پیش از مصرف این قبیل مکمل‌ها، حتما با پزشک‌تان مشورت نمایید؛ به خصوص اگر در حال مصرف برخی داروهای دیگر هستید.

۱۸. توصیه‌های نهایی

اگر از بوی زیر بغل تان رنج می‌برید، حتما به طور مرتب دوش بگیرید. در بیش‌تر موارد، حتی شاید روزی یک بار استحمام نیز نتواند به شما کمک کند و برای خلاصی از شر بوی بدن زیر بغل شاید مجبور باشید روزی دو بار حمام کنید. هم‌چنین، صابون‌تان را عوض کنید و برای نابود کردن باکتری‌ها از صابون‌های ضد باکتری استفاده نمایید. بعد از حمام، زیر بغل‌تان را به خوبی خشک کنید و سپس، از ضد تعریق‌ها، خوشبو کننده‌ها یا دیگر مواد توصیه شده در این مقاله استفاده کنید.

نکته‌ی کلیدی در خلاصی از شر بوی زیر بغل ، نابودی باکتری‌ها و خشک نگه داشتن آن ناحیه است. و هرگز لباس کثیف و عرق‌آلودتان را دوباره نپوشید. بعد از هر بار استفاده از لباس، آن را بشویید تا باکتری‌ها و عرقی که از بدن‌تان به آن منتقل شده است، به طور کامل پاک شوند. به علاوه، حتما به طور مرتب ملحفه‌های‌تان را عوض کنید و هرگز وسوسه نشوید بدون دوش گرفتن به رخت‌خواب بروید. در غیر این صورت، خلاصی از شر بوی بد زیر بغل برای‌تان دشوار خواهد بود.

اگر همه‌ی درمان‌های خانگی که تاکنون گفته شد، بی‌اثر بودند، به پزشک مراجعه کنید. بوی بد بدن ممکن است نشانه‌ای از مشکلات پنهان سلامتی باشد. مشاهده شده است، آدم‌هایی با مشکلات کلیوی و کبدی از بوی بسیار تند زیر بغل رنج می‌برند و نمی‌توانند با استفاده از درمان‌های خانگی از شر بوی زیر بغل خلاص شوند.


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیررضا مصطفایی

منبع: stylecraze

رفع بوی زیر بغل:۱۸ درمان خانگی رفع بوی بد زیر بغل


(مشاهده ۱ نفر, فقط امروز)
هرگونه نشر ، بازتولید یا بازنشر تمام یا بخشی از محتوای سایت بازده بدون کسب مجوز، غیرقانونی است و تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

مجله کسب و کار بازدهی...
ما را در سایت مجله کسب و کار بازدهی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس bazdehi بازدید : 284 تاريخ : پنجشنبه 12 مرداد 1396 ساعت: 19:04