افزایش متابولیسم بدن:۲۰ بهترین خوراکی برای بالا بردن متابولیسم بدن

ساخت وبلاگ

افزایش متابولیسم بدن موضوع بسیار مهمی است چرا که همه‌ی ما برای انجام فعالیت‌های روزمره به انرژی نیاز داریم. بدن ما نه تنها برای کارهای خارجی مانند راه رفتن، صحبت کردن، خوردن و حرکت کردن نیاز به انرژی دارد بلکه برای عملکردهای داخلی مانند تنفس، گردش خون و هضم نیز نیازمند انرژی است. اما آیا می‌دانید که انرژی چگونه تولید می‌شود؟ خوب پاسخ این سوال متابولیسم است. به عبارت ساده، متابولیسم فرآیند تولید انرژی در بدن است از مواد غذایی که مصرف می‌کنیم. در حقیقت واضح است که بدون متابولیسم، ما اصلا نمی‌توانیم زنده بمانیم.

افزایش متابولیسم بدن

ما به انرژی نیاز داریم و برای داشتن انرژی، فعالیت‌های متابولیک ضروری هستند. چندین فعالیت متابولیک در بدن ما به طور هم‌زمان انجام می‌شود. برخی از مواد خوراکی دارای کیفیتی هستند که باعث افزایش متابولیسم بدن می‌شوند. اما قبل از شروع بحث درباره‌ی این مواد خوراکی، ابتدا باید فرآیند متابولیسم را بشناسیم.

مطلب مرتبط: تاثیر شگفت انگیز مصرف روزانه کرفس فقط در یک هفته

فرایند متابولیسم چگونه رخ می‌دهد؟

دو فرآیندی که در متابولیسم دخیل هستند، کاتابولیسم (فروگشت) و آنابولیسم (فرگشت) هستند.

کاتابولیسم شامل تجزیه‌ی مواد غذایی مانند کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها به شکل‌های ساده‌تر است که بعدها برای تولید انرژی استفاده می‌شوند.

آنابولیسم مربوط به استفاده از انرژی تولید شده توسط فرآیند کاتابولیک است و شامل ذخیره‌ی انرژی برای استفاده در آینده نیز می‌شود.

کاتابولیسم عبارت است از تجزیه‌ی مولکول‌ها در حالی که آنابولیسم ساختن مولکول‌ها را شامل می‌شود. میزان متابولیسم را می‌توان با کالری‌هایی که در روز مصرف می‌شود اندازه‌گیری کرد. اگر کالری کم‌تری بسوزانید، میزان متابولیسم شما کند است و اگر کالری شما سریع‌تر بسوزد، سرعت متابولیسم شما بالاتر است. میزان متابولیسم هر فردی با فرد متفاوت است.

چه اتفاقی می‌افتد وقتی که متابولیسم انجام نمی‌شود؟

وقتی متابولیسم رخ ندهد یا تسریع شود، اختلالات متابولیکی زیادی رخ می‌دهد. اختلالات متابولیک می‌توانند منجر شود به کمبود هورمون یا آنزیم، بیماری‌های کبدی، بیماری لوزالمعده، کبد، دستگاه درون‌ریز یا سایر اعضای بدن که مسئول متابولیسم بدن هستند، کمبود مواد مغذی مورد نیاز برای متابولیسم و مشکلات وراثتی.

یک نمونه از اختلال متابولیک دیابت است. علائم متابولیسم کند عبارتند از خستگی، کیفیت پایین پوست و مو، چاقی، مشکلات گوارشی مانند یبوست، نفخ، درد عضلانی، پایین بودن دمای بدن و غیره.

مطلب مرتبط: ۱۷ فایده و کاربرد کشمش که شگفت انگیز هستند

عواملی که بر متابولیسم تاثیر می‌گذارند:

چند عاملی که بر سوخت و ساز بدن تاثیر می‌گذارد عبارتند از:

– سن:

متابولیسم با افزایش سن به علت از دست دادن عضلات بدون چربی کند می‌شود.

– جنسیت:

زنان به علت ترکیب بدن و وزن‌شان متابولیسم پایین‌تری در مقایسه با مردان دارند.

– هورمون‌ها:

تغییر در هورمون‌ها باعث افزایش و کاهش فعالیت‌های متابولیک می‌شود.

– تغذیه:

چندین ماده‌ی مغذی مسئول افزایش یا کاهش میزان متابولیسم هستند.

– استرس / احساسات:

استرس و احساسات دیگر نیز ممکن است بر متابولیسم شما تاثیر بگذارند.

۲۰ بهترین ماده‌ی خوراکی که باعث افزایش متابولیسم بدن شما می‌شوند:

در نوشتار حاضر ۲۰ ماده خوراکی می‌بینید که باعث افزایش متابولیسم بدن می‌شوند. اما توصیه می‌شود از مصرف بیش از حد آنها پرهیز کنید. این خوراکی‌ها ممکن است با دیابت، فشار خون بالا، قلب و داروهای دیگر تداخل ایجاد کنند، و منجر به مشکلات بهداشتی می‌شود. بهتر است قبل از مصرف آنها برای افزایش متابولیسم، با پزشک‌تان مشورت کنید.

۱. چای سبز:

همه‌ی ما می‌دانیم که چای سبز یک نوشیدنی سالم است و نقشی کلیدی در تقویت متابولیسم دارد. شما باید مصرف آن را افزایش بدهید. خواص افزایش‌دهنده متابولیسم آن را می‌توان به حضور پلی‌فنول‌های کاتچین نسبت داد. کالری چای سبز صفر است و حاوی ویتامین A، ویتامین E، ویتامین C و ویتامین B و منبع خوبی از منگنز است. آنتی‌اکسیدان قدرتمند آن رادیکال‌های آزاد را از بدن حذف می‌کند. اشتها را کاهش می‌دهد، با جلوگیری از لخته شدن خون از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند، سطح کلسترول بد را کاهش و سطح کلسترول خوب را افزایش می‌دهد. این نوشیدنی همچنین فشار خون را کنترل می‌کند، روند پیری را کند می‌کند، با سرطان مبارزه می‌کند و خواص ضد باکتری آن مانع از عفونت و بیماری‌های باکتریایی می‌شود.

۲. سفیده‌ی تخم‌مرغ:

اسید آمینه‌های موجود در سفیده‌ی تخم‌مرغ به افزایش متابولیسم کمک می‌کنند. اگر مراقب وزن‌تان هستید، می‌توانید از سفیده‌ی تخم‌مرغ برای تهیه‌ی املت استفاده کنید چرا که دارای چربی، کالری یا کلسترول نیست. سفیده‌ی تخم‌مرغ یک منبع عالی از پروتئین است که بافت‌ها را تولید و ترمیم می‌کند. پروتئین به عنوان بلوک‌های ساختمانی استخوان‌ها، عضلات و سلول‌ها در نظر گرفته می‌شود. سفیده‌ی تخم‌مرغ همچنین منبع خوبی از ویتامین B۲ است که به فعالیت‌های متابولیک و تولید انرژی کمک می‌کند. پروتئین موجود در سفیده‌ی تخم‌مرغ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

افزایش متابولیسم بدن ۳. آووکادو:

بدون شک آووکادو یک میوه‌ی بسیار مغذی است. این میوه منبع خوبی از ال-کارنیتین است که به افزایش سرعت متابولیسم کمک می‌کند. آووکادو حاوی ویتامین‌های ضروری مانند ویتامین K، ویتامین B۹، B۶ و B۵ و ویتامین C است. مواد معدنی مهمی مانند پتاسیم، منیزیم، فسفر و آهن نیز در این میوه موجود است. فیبر فراوانی که در آن است نیز به فرآیند هضم کمک می‌کند. خواص آنتی‌اکسیدانی آووکادو به حذف رادیکال‌های آزاد از بدن کمک می‌کند. سایر مزایای آوکادو برای سلامتی عبارتند از کاهش کلسترول خون، کنترل فشار خون، پیشگیری از بیماری‌های قلبی، کاهش التهاب، کند کردن روند پیری و غیره.

۴. لیمو:

لیمو علاوه بر این‌که یک میوه‌ی سالم محسوب می‌شود، سم‌زدای طبیعی بدن هم است. این میوه‌ی ترش کبد را که بر افزایش فعالیت‌های متابولیک تاثیر مثبت دارد، سم‌زدایی می‌کند. لیمو مانند بسیاری از دیگر میوه‌های مرکبات یک منبع عالی از ویتامین C است که مزایای زیادی برای سلامتی دارد. این میوه سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند، مانع پیری می‌شود، استرس را کاهش می‌دهد، با بیماری‌های قلبی مبارزه می‌کند و از بروز آسم و دیابت نیز جلوگیری می‌کند. لیمو برای مو و پوست نیز مناسب است. خواص آنتی‌اکسیدانی لیمو با سرطان و آترواسکلروزیس (تصلب شرایین) مبارزه می‌کند. خواص آنتی باکتریایی آن باکتری‌های ایجادکننده‌ی عفونت را می‌کشند. از این رو، مصرف لیمو علاوه بر بهبود متابولیسم می‌تواند در مبارزه با چندین مشکل سلامتی به شما کمک کند. به همین دلیل است که آب لیمو اغلب به عنوان بخشی از رژیم غذایی کاهش وزن استفاده می‌شود.

افزایش متابولیسم بدن ۵. بلغور جو دوسر:

یک کاسه بلغور جوی دوسر احتمالا سالم‌ترین صبحانه است که می‌توانید میل کنید. این ماده‌ی خوراکی سبب افزایش سرعت متابولیسم بدن می‌شود. بلغور جوی دوسر دارای فیبر فراوانی است که به فرآیند هضم کمک می‌کند. پروتئین فراوان موجود در آن به ساخت ماهیچه و استخوان کمک می‌کند. بلغور جوی دوسر کالری و چربی کمی دارد. ویتامین‌های موجود در این ماده‌ی خوراکی دارای ویتامین B۱، B۵ و B۶ و ویتامین E است. مواد معدنی مانند فسفر، پتاسیم و منیزیم نیز در بلغور جوی دوسر یافت می‌شود.

املاح آنتی‌اکسیدانی آن، حذف رادیکال‌های آزاد را از بدن تسهیل می‌کند و به این ترتیب از بروز بیماری‌هایی مانند نارسایی قلبی، پیری زودرس و غیره جلوگیری می‌کند. مصرف منظم بلغور جوی دوسر باعث کاهش سطح کلسترول بد، کنترل فشار خون و جلوگیری از آسم در کودکان می‌شود. بتاگلوکان موجود در بلغور جوی دوسر میزان قند خون را کنترل می‌کند، از دیابت جلوگیری می‌کند و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

۶. زنجبیل:

گنجاندن زنجبیل در رژیم غذایی‌تان، یکی دیگر از بهترین روش‌های تقویت متابولیسم بدن‌تان است. این ریشه‌ی خوراکی می‌تواند سرعت متابولیسم را تا ۲۰٪ در سه ساعت افزایش دهد. زنجبیل دارای خواص ضدالتهابی و ضد باکتری است. به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی که دارد باعث کاهش استرس و بهبود سیستم ایمنی می‌شود. زنجبیل از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند، گرفتگی عضلات را در هنگام قاعدگی کاهش می‌دهد و سرماخوردگی و آنفولانزا، حالت تهوع صبحگاهی و بیماری سفر را درمان می‌کند. املاح ضد التهابی آن باعث کاهش درد آرتریت (التهاب مفاصل) و میگرن می‌شود و التهاب را کاهش می‌دهد. با این حال، باید از مصرف بیش از اندازه‌ی زنجبیل پرهیز کنید زیرا باعث سوزش سر دل و سوء هاضمه می‌شود. همچنین می‌تواند با داروهای مخصوص دیابت، رقیق‌کننده‌های خون و داروهای فشار خون تداخل ایجاد کند.

افزایش متابولیسم بدن ۷. کاهو:

کاهو نیز مانند بسیاری از سبزیجات برگ‌دار دارای مواد مغذی مفیدی است. این گیاه خوراکی کالری کمی دارد ولی دارای ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B و ویتامین K است. مواد معدنی موجود در کاهو عبارتند از منگنز، آهن، پتاسیم و کلسیم. کاهو دارای خواص ضد باکتری، ضد ویروسی و آنتی‌اکسیدانی است. آب فراوانی دارد و به همین دلیل بدن ما را هیدراته می‌کند. خواص آنتی‌اکسیدانی کاهو به مبارزه با بیماری‌هایی مانند سرطان کمک می‌کند. کاهو منبع خوبی از فیبر است که فرآیند هضم را بهبود می‌دهد. کمک به درمان بیخوابی نیز از دیگر فواید این گیاه خوراکی است. اسید فولیک موجود در کاهو همچنین از نقص هنگام تولد جلوگیری می‌کند.

مطلب مرتبط:خواص قهوه‌ :۲۰ بهترین خواص‌قهوه برای سلامتی

۸. بادام:

بادام یکی از مغذی‌ترین مغزها است. این مغز خوش طعم و مزه دارای اسیدهای چربی است که به افزایش سوخت و ساز بدن کمک می‌کنند. چربی و کالری بادام زیاد است و مقدار زیادی فیبر غذایی ‌دارد. بادام یک منبع غنی از ویتامین E است که سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. خواص آنتی‌اکسیدانی آن به حذف رادیکال‌های آزاد و سموم بدن کمک می‌کند. بادام برای پوست و مو مفید است. مواد معدنی موجود در بادام عبارتند از پتاسیم، فسفر، کلسیم، منیزیم و آهن. بادام خطر بروز حمله‌ی قلبی را کاهش می‌دهد و سطح کلسترول بد را پایین می‌آورد. فسفر موجود در آن سبب تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها می‌شود و با افزایش میزان متابولیسم تولید انرژی را افزایش می‌دهد. و فیبر فراوان موجود در آن، یبوست و سوء هاضمه را درمان می‌کند.

افزایش متابولیسم بدن ۹. بروکلی:

ترکیب شگفت‌انگیز کلسیم و ویتامین C همان چیزی است که سبب شده بروکلی تقویت‌کننده‌ی فوق‌العاده‌ی متابولیسم باشد. کلم بروکلی کالری و چربی اشباع کمی دارد اما دارای فیبر زیادی است. این نوع کلم یک منبع عالی از ویتامین C است، ویتامینی که یک آنتی‌اکسیدان طبیعی محسوب می‌شود. کلم بروکلی همچنین حاوی ویتامین K و ویتامین A است. مواد معدنی موجود در کلم بروکلی عبارتند از کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و روی. مصرف بروکلی باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان، جلوگیری از بروز مشکلات قلب، تقویت استخوان‌ها و کاهش کلسترول می‌شود. بروکلی دارای خواص ضد التهابی، ضد ویروسی، ضد سرطانی و آنتی‌اکسیدانی است.

۱۰. اسفناج:

اسفناج یک ماده‌ی خوراکی فوق‌العاده است که مزایای بی‌پایانی برای سلامتی دارد. کالری، چربی اشباع و کلسترول کمی دارد. این گیاه خوراکی منبع عالی ویتامین K است که برای سلامت استخوان‌ها بسیار اهمیت دارد. همچنین مقدار مناسبی ویتامین A دارد که برای چشم‌ها مفید است. اسفناج منبع خوبی از مواد معدنی مانند آهن، منگنز، منیزیم، مس و روی است. مصرف اسفناج مانع از سرطان می‌شود، استخوان‌ها را تقویت می‌کند، فشار خون را کاهش می‌دهد و با بیماری‌های قلبی- عروقی و سکته‌ی مغزی مبارزه می‌کند. اسفناج دارای خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد التهابی و ضد سرطانی است.

افزایش متابولیسم بدن ۱۱. هندوانه:

هندوانه دارای کالری و چربی کمی است، اما مقدار زیادی آب و الکترولیت دارد. این میوه‌ی آبدار منبع خوبی از ویتامین A، ویتامین C، پتاسیم و منگنز است. خواص آنتی‌اکسیدانی آن با پیری زودرس مبارزه می‌کند، به همین دلیل این سبزی تیره‌ی برگ‌دار برای پوست شما مفید است. خواص ضد سرطانی آن می‌تواند به دلیل وجود لیکوپن در آن باشد. اسفناج فشار خون را کاهش می‌دهد، از رخ دادن سکته‌ی قلبی جلوگیری می‌کند، قوه‌ی بینایی را بهبود می‌بخشد و از طریق حذف کردن مواد سمی از بدن مانع از بروز اختلالات کلیوی می‌شود.

۱۲. فلفل چیلی:

فلفل چیلی حاوی مقدار زیادی مواد مغذی است. این ماده‌ی خوراکی واقعا می‌تواند سوخت و ساز شما را تسریع کند. فلفل چیلی منبع خوبی از مواد معدنی مانند پتاسیم، منگنز، آهن و منیزیم است. فلفل چیلی همچنین غنی از ویتامین C است که مزایای زیادی برای سلامتی دارد. ویتامین C به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قدرتمند، برای پوست و مو مفید است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. فلفل چیلی به سوزاندن کالری‌ها کمک می‌کند. خواص ضد‌عفونی‌کننده‌ی آن نیز با عفونت مبارزه می‌کند.

افزایش متابولیسم بدن ۱۳. خیار:

خیار مقدار زیادی آب دارد. این میوه شامل حدود ۹۶٪ آب است. خیار کالری کمی دارد، اما حاوی مواد معدنی قلیایی است که به حفظ تعادل pH کمک می‌کنند. حتی پوست خیار حاوی مقادیر مناسبی از فیبرهای رژیمی و ویتامین A، K و C است. ویتامین A و C آنتی‌اکسیدان هستند که مواد سمی را از بدن خارج می‌کنند و از این رو، سبب پیشگیری از چند مشکل بهداشتی می‌شوند. مقدار بالای آب موجود در خیار بدن شما را هیدراته می‌کند.

۱۴. توت‌فرنگی:

توت‌فرنگی خوشمزه است و برای سلامتی فایده دارد. این میوه‌های زیبا کم کالری هستند اما فیبر زیادی دارند. آنها مقدار زیادی ویتامین C و منگنز دارند. فلاونوئیدهای موجود در توت‌فرنگی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند و حافظه را بهبود می‌بخشند. توت‌فرنگی دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است که به جلوگیری از سرطان و سایر بیماری‌ها کمک می‌کنند. مقدار بالای ویتامین C موجود در این میوه باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود و برای پوست و مو مفید است. توت‌فرنگی همچنین حاوی فیبر است که به فرآیند هضم کمک می‌کند و باعث تحریک حرکات روده می‌شود.

افزایش متابولیسم بدن ۱۵. قهوه:

قهوه به دلیل کافئین زیادی که دارد در کل یک نوشیدنی سالم نیست. اما تقویت‌کننده‌ی فوق‌العاده‌ی سوخت و ساز بدن است. قهوه منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها است که مواد سمی را از بدن حذف می‌کنند. مصرف منظم این نوشیدنی باعث افزایش سطح انرژی، کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر می‌شود و به کاهش افسردگی کمک می‌کند.

 ۱۶. گوجه‌فرنگی:

گوجه‌فرنگی دارای کلسترول صفر است و کالری و چربی کمی دارد. گوجه‌فرنگی دارای خواص آنتی‌اکسیدانی بسیار قدرتمندی است چرا که حاوی لیکوپن و ویتامین C است. گوجه‌فرنگی حاوی مقدار مناسبی از ویتامین A و ویتامین C است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در گوجه‌فرنگی به پیشگیری از سرطان کمک می‌کنند، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند، سطح کلسترول خون را پایین می‌آورند، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند، از پیری جلوگیری می‌کنند، با پوکی استخوان (استخوان‌های ضعیف) مبارزه می‌کنند و از پوست شما در برابر آسیب‌های نور خورشید محافظت می‌کنند.

افزایش متابولیسم بدن ۱۷. سیر:

ما اغلب از سیر به دلیل طعم خاصی که دارد در آشپزی استفاده می‌کنیم. سیر حاوی ویتامین B۶ و ویتامین C است. مواد معدنی مانند موجود در آن عبارتند از مس، آهن، کلسیم، منگنز و فسفر. سیر به کاهش چربی و افزایش متابولیسم کمک می‌کند. مصرف سیر باعث جلوگیری از مشکلات پوستی مانند آکنه، لکه‌های پوستی و جوش، تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از سرطان می‌شود. سیر همچنین به افزایش وزن جنین در رحم مادر کمک می‌کند. این ماده‌ی خوراکی دارای خواص آنتی‌بیوتیکی است که با عفونت‌های ناشی از قارچ‌ها، باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها مبارزه می‌کنند.

۱۸. مارچوبه:

مارچوبه کالری کمی دارد، اما مقدار مناسبی از فیبر، ویتامین A، ویتامین K، ویتامین C و ویتامین E در آن یافت می‌شود. این گیاه خوراکی همچنین منبع خوبی از مواد معدنی مانند پتاسیم، فسفر و کلسیم است. مارچوبه دارای ترکیبات فلاونوئیدی است که سبب می‌شوند یک آنتی‌اکسیدان خوب باشد. این گیاه خوراکی یک دیورتیک (ادرارآور) طبیعی است و از بروز سرطان روده‌ی بزرگ، سینه و ریه، پیری، سنگ کلیه و سنگ مثانه جلوگیری می‌کند. مارچوبه برای درمان صرع نیز مفید است.

افزایش متابولیسم بدن ۱۹. سیب:

می‌گویند که خوردن روزانه یک سیب باعث می‌شود که شما از مراجعه به پزشک بی‌نیاز باشید. این خاصیت را می‌توان در درجه‌ی اول به مزایایی که برای سلامتی دارد نسبت داد. سیب حاوی کلسترول، کالری و چربی کمی است. با توجه به حضور فلاونوئیدهایی مانند کوئرستین، اپی‌کاتچین، پروسیانیدین B۲و ویتامین C دارای خواص آنتی‌اکسیدانی بسیار قدرتمندی است. مصرف سیب مانع از بروز آلزایمر و بیماری پارکینسون می‌شود، خطر ابتلا به انواع سرطان و دیابت را کاهش می‌دهد، از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند، کبد را سم‌زدایی می‌کند، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و از بروز بیماری آب مروارید جلوگیری می‌کند. پکتین موجود در سیب به افزایش سرعت متابولیسم کمک می‌کند.

افزایش متابولیسم بدن ۲۰. هویج:

هویج یک منبع عالی از ویتامین A است. بدون شک این ریشه‌ی خوراکی واقعا برای قوه‌ی بینایی فایده دارد. هویج ویتامین K و ویتامین C نیز دارد. منبع خوبی از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، فسفر و منیزیم است. آنتی‌اکسیدان موجود در هویج به مبارزه با سلول‌های سرطانی و جلوگیری از رشد آنها کمک می‌کند. هویج با حذف مواد سمی به پاکسازی بدن کمک می‌کند. مصرف هویج در دوران بارداری خطر ابتلا به سقط جنین را کاهش می‌دهد و از بروز عفونت‌های جنینی جلوگیری می‌کند. هویج به بهبود فرآیند هضم و تحریک حرکات روده کمک می‌کند. این ریشه‌های نارنجی رنگ و مفید، متابولیسم را با سم‌زدایی کبد افزایش می‌دهند.

شما باید همراه با غذاهای فوق، برای تثبیت متابولیسم به طور روزانه ورزش کنید. آیا این مقاله را دوست داشتید؟ آیا از حالا به بعد، این مواد خوراکی را در فهرست برنامه‌ی غذایی همیشگی خود قرار خواهید داد؟ لطفا نظر خود را با ما در میان بگذارید.

برای اطلاع از خواص و فواید تغذیه ای و درمانی انواع میوه ها، سبزیجات ، خوراکی ها و … اینجا کلیک کنید.


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی

منبع: healthbeckon

افزایش متابولیسم بدن:۲۰ بهترین خوراکی برای بالا بردن متابولیسم بدن


(مشاهده ۱ نفر, فقط امروز)
هرگونه نشر ، بازتولید یا بازنشر تمام یا بخشی از محتوای سایت بازده بدون کسب مجوز، غیرقانونی است و تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

مجله کسب و کار بازدهی...
ما را در سایت مجله کسب و کار بازدهی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس bazdehi بازدید : 236 تاريخ : دوشنبه 16 مرداد 1396 ساعت: 23:40