قرارداد جدید رنو برای تولید خودرو در ساوه

ساخت وبلاگ

محسن صالحی‌نیا، معاون وزیر صنعت به خبرگزاری تسنیم گفته است که قرارداد جدید رنو با سازمان گسترش و نوسازی صنایع (ایدرو) روز دوشنبه (۷ اوت، ۱۵ مرداد) در تهران امضا خواهد شد. توافق اولیه برای این قرارداد در سفر مهرماه گذشته محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنایع به پاریس به دست آمده بود.

قرارداد جدید رنو برای تولید خودرو در ساوه

گرچه بخش‌های عمده قرارداد جدید محرمانه توصیف شده‌اند، اما خبرگزاری فرانسه در گزارشی از تهران از سهم ۶۰ درصدی رنو در این قرارداد خبر داده است. ۲۰ درصد سهام شرکت جدید به نگین خودرو و بیست درصد آن هم به ایدرو تعلق دارد.

ظرفیت اولیه تولید کارخانه مشترک رنو و ایران سالانه ۱۵۰ هزار دستگاه تعیین شده است. قرار است سال ۲۰۱۸ دو خودروی سیمبل و داستر از این کارخانه به بازار عرضه شوند.

رنو تا قبل از شروع تحریم‌ها در ایران با شرکت‌های ایران خودرو و پارس خودرو تحت قرارداد پلت فرم مشترک X90، مشغول تولید چند محصول در این کشور بود. با شروع تحریم‌ها در سال ۲۰۱۲ رنو بر خلاف پژو ایران را ترک نکرد، ولی تولید خود را کاهش داد.

گفته می‌شود که قرارداد جدید که بدون همکاری با دو شرکت یادشده رقم خواهد خورد حضور مستقل‌تری را برای رنو در بازار خودرو در پی خواهد داشت.

این قرارداد جدید در دو فاز پیش‌بینی شده است. در فاز اول تولید ۱۵۰ هزار خودرو در سال در دستور کار است و در فاز دوم این رقم به ۳۰۰ هزار افزایش می‌یابد. اگر قراردادهای رنو با ایران خودرو و پارس‌خودرو هم ادامه یابند، در مجموع تولیدات این شرکت فرانسوی در ایران به ۵۰۰ هزار دستگاه در سال خواهد رسید. حجم تولید این شرکت در ایران به ۵۰۰ هزار دستگاه در سال خواهد رسید.

انتقاد به قرارداد

قرارداد جدید رنو در ایران بدون انتقاد نمانده است. از جمله احمد توکلی، رئیس هیات مدیره “سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت” در اسفندماه گذشته در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به تحقیقات مجلس شورای اسلامی در سال‌های ۸۳ و ۹۳ راجع به صنعت خودروسازی ایران، قراردادهای گذشته را نیز که محرمانه خوانده می‌شدند، حاوی وعده‌های دروغ و عملی‌نشده توصیف کرد. او با تصریح این که  بر خلاف آنچه که در این قراردادها آمده است  هیچ انتقال تکنولوژی به ایران انجام نشده، گفته است: «امروز هم با همین حرف‌ها که قراردادها محرمانه است بیم آن می‌رود خسارت‌های گذشته تکرار شود.»

اس‌پی‌ای، دیگر شرکت خودروسازی فرانسه که تولیدکننده پژو است بر خلاف رنو با آغاز تحریم‌ها در ایران در سال ۲۰۱۲ تولید خود را در این کشور متوقف کرد، ولی با عقد قرارداد اتمی میان ایران و کشورهای ۱+۵ (برجام) از سال گذشته به  ایران بازگشت. این از سرگیری تولید عامل اصلی رشد تولید اس‌پی‌ای در سال ۲۰۱۶ توصیف شده است.

در اکتبر سال ۲۰۱۶، پژو با ایران قراردادی به مبلغ ۴۰۰ میلیون یورو امضا کرد که بر اساس آن سالانه این شرکت در همکاری با ایران خودرو ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو به بازار ایران عرضه می‌کند. اس‌پی‌‌ای که تولیدکننده سیتروئن هم هست، در قرارداد دیگری با شرکت سایپا قصد دارد ۲۰۰هزار از این خودرو نیز در ایران تولید کند.

شرکت‌های فرانسوی سهم‌بر اصلی از اقتصاد ایران

با قراردادهای جدید پیش‌بینی می‌شود که تولید سالانه خودرو در ایران از یک میلیون و دویست هزار دستگاه در سال ۲۰۱۶ به دو میلیون دستگاه در سال ۲۰۲۰ افزایش یابد.

پس از انعقاد برجام، شرکت‌های فرانسوی سهم شیر از قراردادهای اقتصادی تازه ایران با شرکت‌های بین‌المللی را به خود اختصاص داده‌اند. ماه گذشته به رغم فشارهای آمریکا برای منزوی‌سازی ایران، توتال، شرکت نفتی فرانسه قراردادی یک میلیارد دلاری برای فعالیت در حوزه گازی پارس جنوبی امضا  کرد.


وبگردی سایت کسب و کار بازده

قرارداد جدید رنو برای تولید خودرو در ساوه


خبرخوان هفته

(مشاهده ۱ نفر, فقط امروز)
هرگونه نشر ، بازتولید یا بازنشر تمام یا بخشی از محتوای سایت بازده بدون کسب مجوز، غیرقانونی است و تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

مجله کسب و کار بازدهی...
ما را در سایت مجله کسب و کار بازدهی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس bazdehi بازدید : 188 تاريخ : دوشنبه 16 مرداد 1396 ساعت: 23:40