سس سویا: ۵ فایده سس سویا برای سلامتی

ساخت وبلاگ

به گفته‌ی شرکت کیکومن، تولید کننده‌ی سس سویا این سس که چاشنی معمول بیش‌تر دستورالعمل‌های آشپزی آسیایی به شمار می‌رود، ‌بیش از ۲۵۰۰ سال پیش در چین کشف شده است. سس سویا به غذای‌تان مزه‌ای تند و شور می‌دهد؛ و علاوه بر خاصیت طعم دهندگی، طیفی از فواید تغذیه‌ای را نیز برای‌تان به ارمغان می‌آورد.

سس سویا

۱. منبع سدیم

طبق پایگاه اطلاعاتی کتابخانه ملی کشاورزی آمریکا، یک وعده‌ی مصرف – به اندازه‌ی یک قاشق چای خوری – سس سویا که به آن تاماری نیز می‌گویند، ۳۳۵ میلی‌گرم سدیم دارد. سدیم یک ماده‌ی معدنی ضروری است که وجود آن در بدن برای کارکردهای اساسی آن نظیر انتقال عصبی و تنظیم فشار خون الزامی است؛ بالاترین حد توصیه شده‌ی سدیم برای بزرگسالان روزانه ۲۳۰۰ میلی‌گرم است. این میزان برای آن‌هایی که سابقه‌ی بیماری‌های قلبی و عروقی دارند، آمریکایی‌های سیاه پوست یا افراد بالاتر از ۵۱ سال به ۱۵۰۰ میلی‌گرم در روز کاهش می‌یابد.

مطلب مرتبط: خواص آب انبه: ۱۰ فایده آب انبه که تا به حال نمی دانستید

۲. سس سویا هم‌طعم نمک، ولی کم سدیم تر از نمک

از آن‌جا که سس سویا طعم قوی‌ای دارد، در مقایسه با نمک معمولی میزان کم‌تری از آن برای طعم بخشیدن به غذا کافی است. به این معنی که، سس سویا علی‌رغم بالا بودن میزان نسبی سدیم موجود در آن، می‌تواند کمک‌تان میزان مصرف سدیم را تحت کنترل خود نگه دارید. از آن‌جا که بیش‌تر آمریکایی‌ها (و البته ایرانی‌ها) سدیم زیادی در رژیم غذایی‌شان مصرف می‌کنند، استفاده از سس سویا به جای نمک معمولی می‌تواند کمک‌شان کند بدون نیاز به تغییر مزه‌ی غذاها، میزان سدیم مصرفی روزانه‌شان را کاهش دهند.

طبق مقاله‌ای که در ۲۰۰۹ در مجله‌ی علوم غذایی در آمریکا منتشر شد، جایگزین کردن  سویا سس (که به طور طبیعی جوشیده شده باشد) به جای نمک معمولی در غذاها از میزان طعم‌شان نمی‌کاهد، و هم زمان میزان سدیم کم‌تری نیز وارد بدن می‌کند. در برخی موارد، استفاده از سس سویا به جای نمک نه تنها به میزان ۵۰ درصد از سدیم غذا را کم می‌کند، بلکه تغییر قابل احساسی نیز در طعم غذا ایجاد نمی‌نماید.

۳. خواص ضد آلرژی (ضد حساسیت)

طبق بررسی‌های انجام شده در مجله‌ی علوم زیستی و مهندسی زیستی در ۲۰۰۵، سس سویا دارای خواص ضد آلرژی است. طی یک مطالعه‌ی کشت سلولی، پلی ساکاریدهای (چند قندی‌ها) تولید شده در طول فرایند تخمیرِ مورد نیاز برای ساخت سس سویا، توانایی‌های ضد آلرژی قدرتمندی از خود به نمایش گذاشتند. در آزمایش‌های صورت گرفته بر روی انسان نیز، شرکت کنندگان مبتلا به آلرژی که  سویا سس مصرف کردند، نسبت به آن‌هایی که از (دارونما پلاسیبو) استفاده کرده بودند، بهبودی بیش‌تری حاصل نمودند. دانشمندان نتیجه گرفتند، سس سویا می‌تواند تاثیر زیادی در درمان آلرژی داشته باشد – گرچه برای اثبات این قضیه نیاز به مطالعات بیش‌تری وجود دارد.

مطلب مرتبط: خواص روغن بادام: ۳۲ فایده روغن بادام برای سلامتی، پوست و مو

۴. خواص آنتی‌اکسیدانی

مجله‌ی علوم زیستی و مهندسی زیستی در ۲۰۰۵، مقاله‌ای را منتشر کرد که حاصل بررسی مطالعات فراوانی بود که در زمینه‌ی سس سویا به عمل آمده بودند؛ طبق نتایج این بررسی،‌ سس سویا حاوی مقدار زیادی فلاون، یک آنتی‌اکسیدان طبیعی، است. آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی از بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزادی که بدن به طور طبیعی در فرایند گوارش غذاها تولید می‌کند، مراقبت می‌نمایند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند فرایند پیری را تسریع کنند، و هم‌چنین به طور بالقوه، خطر ایجاد بیماری‌های قلبی یا سرطان را نیز افزایش دهند.

نویسنده‌ی این مقاله نتیجه گرفت، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سس سویا به کاهش اثرات التهاب کمک می‌کنند، و هم‌چنین تولید اسید گوارشی را به طور کلی بهبود می‌بخشند؛ از این رو، می‌توانند به دستگاه گوارش کمک کنند.

۵. خواص ضد میکروبی

به علاوه، طبق یافته‌های علمی، خواص ضد میکروبی سس سویا در مراقبت از بدن در برابر برخی باکتری‌های خاص موثر هستند.


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیررضا مصطفایی

منبع: livestrong

۵ فایده سس سویا برای سلامتی


(مشاهده ۱ نفر, فقط امروز)
هرگونه نشر ، بازتولید یا بازنشر تمام یا بخشی از محتوای سایت بازده بدون کسب مجوز، غیرقانونی است و تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

مجله کسب و کار بازدهی...
ما را در سایت مجله کسب و کار بازدهی دنبال می کنید

برچسب : سویا,فایده,سویا,برای,سلامتی, نویسنده : عباس bazdehi بازدید : 234 تاريخ : چهارشنبه 1 شهريور 1396 ساعت: 3:42