هورمون ها: ۸ هورمون مهم برای سلامت روح و جسم را بشناسید

ساخت وبلاگ

احساساتی نظیر عشق، خوشبختی، امید و یاس انسان‌ها با هورمون ها در بدن سروکار دارند. هورمون ها تنظیم‌کننده احساسات انسان هستند. به عبارت بهتر می توان گفت هورمون ها بر روح و جسم ما نظارت می‌کنند. و از سوی دیگر بر فعالیت های فیزیکی فرد نیز نظارت و تاثیر دارند. در ادامه با ۸ هورمون مهم برای سلامت روح و جسم انسان آشما می شویم.

هورمون ها

۱. هورمون اندورفین یا هورمون عشق

با افزایش ترشح هورمون اندورفین در بدن احساس خوشبختی و حرکتی پروانه‌وار در زیر پوست، افزایش فشار خون، احساسی شیرین و هیجانی وصف‌ناپذیر به انسان دست می‌دهد. هورمون اندورفین همچنین به هنگام شرایط استثنایی ترشح می‌شود. مثلا وقتی تصادفی رخ می‌دهد و کسی مجروح می‌شود و در ابتدا درد خود را احساس نمی‌کند.

مطلب مرتبط: راه های افزایش هورمون های شادی: دوپامین سروتونین اکسی توسین و اندورفین

۲. هورمون تستوسترون یا هورمون مردانه

انواع هورمون ها

تستوسترون هورمون جنسی مردانه است. تولید آن که پیش از دوماهگی جنین در رحم آغاز می‌شود، در تعیین جنسیت موثر است و در دوره بلوغ عامل اصلی تغییرات فیزیکی چون رشد ریش‌ و‌ سبیل است. در همین راستا هورمون استروژن، هورمون جنسی زنانه، در تنظیم فعالیت تخمدان‌ها موثر است و طی دوران بارداری ترشح‌اش به شدت افزایش می‌یابد. هورمون‌های زنانه و مردانه سبب تفاوت‌های جنسیتی می‌شوند و تمایلات جنسی را به‌وجود می‌آورند.

مطلب مرتبط: ۱۰ نشانه کمبود هورمون مردانه (تستوسترون) که باید بدانید

۳. هورمون سوماتوتروپین یا هورمون  رشد کودکان

انواع هورمون ها

هورمون سوماتوتروپین که از بخش قدامی غده هیپوفیز آزاد می‌شود، به رشد کودکان کمک می‌کند. با ترشح این هورمون متابولیسم چربی در بدن بیشتر شده و رشد استخوان‌ها افزایش می‌یابد. ترشح بیش از حد هورمون سوماتوتروپین می‌تواند به رشد غیرطبیعی بدن منجر شود.

۴. هورمون انسولین یا هورمون کاهش‌دهنده قند خون

انواع هورمون ها

انسولین به عنوان مرکز کنترل متابولیسم بدن عمل می‌کند. هورمون انسولین وظیفه کاهش قند خون را به عهده دارد. این هورمون بر سلول‌های کبد تاثیر می‌گذارد و سبب می‌شود این سلول‌ها قند خون را گرفته و آن را به صورت گلیکوژن ذخیره کنند. این هورمون در بیماران دیابتی ترشح کمی دارد و به همین دلیل قند خون این افراد افزایش می‌یابد که بسیار خطرناک است و می‌تواند به مرگ آنها منتهی شود.

۵. هورمون ملاتونین یا هورمون آرامش درونی

انواع هورمون ها

ملاتونین هورمونی است که در مغز تولید می‌شود و به تنظیم چرخه خواب و بیداری در بدن انسان کمک می‌کند. تولید ملاتونین به طور طبیعی در بدن تا حدی به میزان نور و روشنایی بستگی دارد. این هورمون به هنگام تاریک شدن هوا ترشح‌اش بیشتر می‌شود. در چنین شرایطی بدن احساس خستگی کرده و خود را برای خواب آماده می‌سازد. نور زیاد سبب ترشح کم‌تر ملاتونین می‌شود. میزان ترشح طبیعی ملاتونین با افزایش سن کاهش می‌یابد.

۶. هورمون کورتیزول یا هورمون ضداسترس

انواع هورمون ها

کورتیزول از غدد فوق کلیوی ترشح می‌شود و به کاهش التهاب و استرس در بدن کمک می‌کند. این هورمون شب‌ها ترشح می‌شود و صبح آماده استفاده است. کورتیزول دارویی موثر است برای تقویب سیستم ایمنی بدن که تاثیرات جانبی نیز دارد. از جمله این تاثیرات جانبی ملتهب شدن چهره و نازک شدن پوست بدن است.

۷. هورمون آدرنالین

انواع هورمون ها

آدرنالین هورمون غده فوق کلیوی است و بدن آن را در شرایطی خاص چون بروز ترس ترشح می‌کند. در چنین شرایطی انرژی‌های ذخیره شده بدن آماده استفاده می‌شوند. آدرنالین محرک قوی قلب است. با ترشح آدرنالین فشار خون به سرعت بالا می‌رود و بدن به حالت آماده‌باش در می‌آید و آماده فعالیت‌های ویژه‌ای چون پرش از ارتفاع می‌شود.

مطلی مرتبط: هورمون شادی : ۱۲ نکته که باید درباره سروتونین بدانید

۸. هورمون سروتونین یا هورمون نشاط آور

انواع هورمون ها

ورزش یا خوردن شکلات؟ این‌ها دو راهکار برای افزایش سطح هورمون سروتونین بدن هستند. هورمون‌های سروتونین و دوپامین مسئول نشاط روحی انسان‌اند. کاهش این دو هورمون می‌تواند به بروز افسردگی منجر شود. ورزش یا خوردن شکلات می‌تواند این هورمون را افزایش داده و فرد را پرنشاط کند. سروتونین همچنین بر حافظه و یادگیری افراد نیز تاثیر می‌گذارد.


وبگردی سایت کسب و کار بازده

هورمون ها: ۸ هورمون مهم برای سلامت روح و جسم را بشناسید


(مشاهده ۱ نفر, فقط امروز)
هرگونه نشر ، بازتولید یا بازنشر تمام یا بخشی از محتوای سایت بازده بدون کسب مجوز، غیرقانونی است و تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

مجله کسب و کار بازدهی...
ما را در سایت مجله کسب و کار بازدهی دنبال می کنید

برچسب : هورمون,هورمون,برای,سلامت,بشناسید, نویسنده : عباس bazdehi بازدید : 214 تاريخ : پنجشنبه 2 شهريور 1396 ساعت: 21:10