بوی بد پا: ۲۵ درمان خانگی رفع بوی بد پا که موثر هستند

ساخت وبلاگ

بوی بد پا (که زیر مجموعه‌ی بوی بد بدن یا بروم ‌هیدروزیس قرار می‌گیرد) وضعیت واقعا خجالت‌آوری را برای آدم ایجاد می‌کند. دلیل اصلی بوی بد پا رشد باکتری ناشی از عدم تبخیر عرق است. این باکتری‌ها از پوست مرده‌ و عرق بدن‌تان تغذیه می‌کنند و باعث ایجاد بوی بد می‌شوند. بدترین چیز در مورد بوی بد پاها این است در گردهمایی‌های اجتماعی بر شخصیت‌مان تاثیر می‌گذارد و باعث ناراحتی آدم‌های اطراف‌مان می‌شود. با وجود این، این مشکل از لحاظ جسمی و سلامتی آن‌قدر جدی نیست که موجب نگرانی‌مان شود. با این‌که به نظر می‌رسد هیچ درمان پزشکی خاصی برای رفع بوی بد پاها وجود نداشته باشد، می‌توان آن را با استفاده از برخی درمان‌های خانگی بر طرف کرد.

 رفع بوی بد پا

درمان‌های خانگی برای خلاصی از شر بوی بد پا

۱. جوش شیرین

جوش شیرین به خنثی‌سازی سطح pH نواحی پر عرق بدن‌تان کمک می‌کند. این ماده هم‌چنین رشد و تکثیر باکتری‌ها را کاهش می‌دهد. یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را در حدود یک لیتر آب حل کنید. پاهای‌تان را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در این محلول قرار دهید. این کار را مرتبا هفته‌ای یک بار انجام دهید.

به علاوه،‌ می‌توانید مقداری جوش شیرین را در کفش‌ها و جوراب‌های ‌تان بپاشید. جوش شیرین با باکتری‌های موجود در کفش‌ها و جوراب‌ها مبارزه می‌کند و از ایجاد بوی بد پاها پیشگیری می‌نماید.

هم‌چنین،‌ می‌توانید ۸ فنجان آب را در یک کاسه بریزید و به آن حرارت دهید؛ سپس یک چهارم فنجان جوش شیرین به آن اضافه کنید. آب یک عدد لیمو را در این محلول بچلانید. سپس، پاهای‌تان را در این محلول قرار دهید. بعد از این‌که پاهای‌تان را از آن خارج کردید، آن‌ها را با یک حوله‌ی نرم خشک کنید.

یا این‌که می‌توانید مقداری جوش شیرین را روی پاهای‌تان بمالید تا بوی بد را از آن‌ها دور کنید.

۲. سرکه

سرکه دارای طبیعتی اسیدی است که می‌تواند به نابودی باکتری‌ها کمک کند. نصف فنجان سرکه را در کاسه‌ای محتوی ۸ فنجان آب داغ بریزید. پاهای‌تان را به مدت پانزده دقیقه در این محلول قرار دهید و سپس برای رفع بوی سرکه، پاهای‌تان را با آب و صابون بشویید.

۳. چای سیاه کیسه‌ای

چای سیاه باکتری‌ها را از بین می‌برد و به دلیل حضور اسید تانیک در ترکیب‌اش از رشد باکتری‌‌ها پیشگیری می‌کند. چای سیاه به بسته شدن منافذ پوست، و در نتیجه کاهش تعریق کمک می‌کند. دو عدد چای کیسه‌ای را در ظرفی حاوی ۳ فنجان آب بجوشانید. سپس برای خنک شدن این محلول نصف پارچ آب با دمای معمولی را به آن اضافه کنید. حال، پاهای‌تان را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آن قرار دهید. این کار را هفته‌ای یک بار تکرار کنید.

به علاوه، به جای کیسه‌های چای سیاه می‌توانید از کیسه‌های چای سبز نیز استفاده کنید.

۴. پودر طلق

پودر طلق دو فایده با خود به همراه دارد – اول این‌که، میزان تعریق را در پاهای‌تان کاهش می‌دهد، و ثانیا بوی خوبی هم به آن‌ها می‌دهد. قبل از پوشیدن جوراب، مقداری پودر طلق به پاهای‌تان بمالید. هر وقت احساس کردید پاهای‌تان عرق کرده‌اند، این کار را تکرار کنید. هم‌چنین می‌توانید به جای پودر طلق از پودر بچه نیز استفاده کنید.

توجه: از پودر طلق با بوی بسیار قوی استفاده نکنید، زیرا همین عامل باعث افزایش بوی پا می‌شود.

۵. سنگ پا

سنگ پا به لایه‌برداری از پوست کمک می‌کند و سلول‌های مرده را از آن پاک می‌نماید. می‌توانید در حمام سنگ پا را روی پاهای‌تان بکشید. برداشتن پوست مرده باعث پیشگیری از رشد و تکثیر باکتری‌ها در پاهای‌تان می‌شود.

۶. خاک معطر مخصوص گربه

این نوع خاک که حیوانات خانگی برای ادرار و مدفوع از آن استفاده می‌کنند، دارای رایحه‌ی بسیار مطبوعی است، و کمک می‌کند از شر بوی بد پاهای‌تان خلاص شوید. یک جفت جوراب را پر از این خاک‌ها کنید و آن‌ها را داخل کفش‌های‌تان قرار دهید. بگذارید این جوراب‌ها به مدت یک شب در کفش‌ها بمانند. صبح فردا آن‌ها را از کفش‌تان خارج کنید. بعد از آن‌که مطمئن شدید هیچ خاکی در کفش‌های‌تان نریخته است، آن‌ها را بپوشید.

۷. الکل طبی

استفاده از الکل یکی از بهترین درمان‌های خانگی برای رفع بوی بد پا است. الکل نه فقط بوی بد پا را دفع می‌کند، بلکه هم‌چنین به عنوان یک ماده‌ی ضد عفونی کننده، باکتری‌ها را نیز نابود می‌نماید. به علاوه، الکل آلودگی‌ها را نیز از کفش‌تان می‌زداید. یک ظرف اسپری را با آب و الکل پر کنید. سپس مقداری از این محلول را داخل کفش‌تان اسپری نمایید. اگر این کار را مرتبا تکرار کنید، رشد باکتری‌ها درون کفش‌های‌تان متوقف خواهد شد.

هم‌چنین اگر کفش‌های‌تان قابل شستشو هستند، می‌توانید آن‌ها را با استفاده از این محلول بشویید.

توجه: دقت کنید که از پاشیدن الکل به سمت خارجی کفش‌ها خودداری نمایید، به خصوص اگر کفش‌های‌تان از چرم درست شده باشند.

۸. نمک اپسوم

استفاده از نمک اپسوم یکی دیگر از درمان‌های خانگی موثر برای خلاصی از بوی بد پاها است. نمک اپسوم می‌تواند علیه عفونت‌‌های میکروبی مبارزه کند. این نمک هم‌چنین باعث سم‌زدای از پوست می‌شود و بوی پاها را خنثی می‌کند. ۲ قاشق چای خوری نمک اپسوم را در ظرفی حاوی یک پارچ آب گرم حل کنید. پاهای‌تان را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید.

توجه: این کار را هنگامی انجام دهید که بعد از آن، لازم نباشد جوراب و کفش بپوشید؛ مثلا قبل از خواب.

۹. میخک

برای رفع مشکل بوی بد پاها می‌توانید مستقیما داخل کفش‌های‌تان میخک بگذارید. این کار یقینا اثربخش خواهد بود. هم‌چنین می‌توانید چند قطره روغن میخک نیز داخل کفش‌های‌تان بریزید تا از ایجاد بوی بد در آن‌ها پیشگیری نمایید.

۱۰. زاج

زاج از رشد باکتری‌ها پیشگیری می‌کند زیرا دارای خواص ضد عفونی کنندگی و قبض است. یک فنجان آب گرم آماده کنید. یک قاشق چای خوری پودر زاج را در آن حل نمایید. با استفاده از این محلول پاهای‌تان را بشویید. بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، آن‌ها را خشک نمایید. سپس، مقداری پودر زاج نیز روی آن‌ها بپاشید. این کار را روزی یک مرتبه انجام دهید.

۱۱. بوره

استفاده از بوره یکی دیگر از درمان‌های خانگی مفید برای توقف بوی بد پاها به شمار می‌رود. نصف یک فنجان پودر بوره و به همان میزان سرکه را در ظرفی حاوی دو فنجان آب بریزید و هم بزنید. این محلول را درون کفش‌های‌تان را اسپری کنید.

به علاوه، می‌توانید مقداری پودر بوره را داخل کفش‌های‌تان بپاشید. اجازه دهید این پودر یک ساعتی داخل کفش‌تان بماند تا بوی بد را از آن خارج کند.

۱۲. لایه‌برداری از پوست با شکر

برای درمان بوی بد پاها، ابتدا باید پوست مرده و پینه‌ها را از پاهای‌تان بزدایید؛ زیرا وجود آن‌ها باعث رشد و تکثیر باکتری در پاها می‌شود. مقداری شکر را به محلول آب تمیز و الکل (ایزوپروپیل) ۹۱ درصد یا بالاتر اضافه کنید. میزان شکر باید بیش‌تر از آب باشد. نسبت محلول آب و الکل نیز باید ۵ به ۱ باشد. حال، با استفاده از این ترکیب به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه از پوست پای‌تان لایه‌برداری کنید. این کار پوست مرده و باکتری‌ها را از پاهای‌تان می‌زداید. سپس پاهای‌تان را با آب تمیز بشویید. این کار را هفته‌ای سه دفعه تکرار کنید.

۱۳. زنجبیل

زنجبیل جلوی رشد باکتری‌ها را می‌گیرد و سموم را دفع می‌کند. یک ریشه‌ی زنجبیل با اندازه‌ی متوسطی را تهیه‌ کنید. آن را به صورت پوره درآورید و به ظرفی حاوی یک فنجان آب داغ اضافه کنید؛ ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر نمایید. این محلول را صاف کنید و پاهای‌تان را با آن ماساژ دهید. این کار را هر روز به مدت دو هفته تکرار کنید.

توجه: این کار را شب‌ها قبل از خواب انجام دهید.

۱۴. نشاسته‌ی ذرت

نشاسته‌ی ذرت عرق را به خود جذب می‌کند. مقداری پودر نشاسته‌ی ذرت را روی پاهای‌تان بمالید یا آن را درون کفش‌های‌تان بپاشید. این کار از تعریق پیشگیری می‌کند و بنابراین، باعث از بین رفتن بوی بد پا می‌شود.

۱۵. چای کیسه‌ای لیمویی

لیمو می‌تواند مانند یک ماده‌ی پاک کننده عمل کند و هم‌چنین بوی بد را نیز از بین ببرد. سه عدد چای کیسه‌ای لیمویی را در آب داغ بیندازید. اجازه دهید آب داغ اندکی خنک شود و آن‌گاه، پاهای‌تان را به مدت ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید. سپس پاهای‌تان را بشویید. بعد از آن، مقداری مرطوب‌ کننده‌ی معمولی به پاهای‌تان بمالید و آن‌ها را ماساژ دهید. در نهایت جوراب به پاهای‌تان کنید و بخوابید. این کار بوی بد پا را از بین خواهد برد.

۱۶. سرکه سیب

نصف فنجان سرکه سیب را در ظرفی حاوی ۷ الی ۸ فنجان آب ولرم حل کنید. پاهای‌تان را به مدت ۱۰ دقیقه در این محلول قرار دهید. سپس آن‌ها را با آب گرم بشویید. آن‌گاه پاهای‌تان را خشک کنید و بعد از مالیدن مقداری پودر طلق به آن‌ها، جوراب پای‌تان کنید.

۱۷. بلغور جو دو سر

بلغور جو دو سر عامل لایه‌بردار فوق‌العاده‌ای است. ۲ قاشق چای خوری بلغور جو دو سر را به یک فنجان آب ولرم اضافه کنید. این محلول را به مدت ۱۰ دقیقه روی پوست پاهای‌تان بسایید. سپس پاهای‌تان را با آب ولرم بشویید. پاهای‌تان را با حوله‌ای نرم خشک کنید. این کار را هفته‌ای ۴ الی ۵ دفعه تکرار کنید. این کار  پوست مرده را از پاهای‌تان می‌زداید و از این طریق، از رشد باکتری‌ها پیشگیری می‌کند.

۱۸. پرمنگنات پتاسیم

روزانه پاهای خود را برای دقایقی در محلول پرمنگنات پتاسیم قرار دهید. این محلول برای رفع بوی بد پا و همچنین درمان اگزمای عفونی بسیار مفید است. لازم به ذکر است که این محلول رنگی بوده و ممکن است پاهای شما رنگ قهوه ای به خود گیرند که البته موقتی است.

۱۹. تربچه

تربچه پاهای‌تان را ضد عفونی می‌کند و بوی بد پا را کاهش می‌دهد. تربچه حاوی مواد مغذی بسیاری نظیر روی، فسفر، ویتامین B، و ویتامین C است که از فعالیت باکتری‌های جلوگیری می‌کنند. ۶ عدد تربچه را له کنید و آب آن‌ها را استخراج نمایید؛ سپس مقداری آب گرم به آن اضافه کنید. این محلول را در تشت یا ظرف مخصوص شستشوی پا بریزید. پاهای‌تان را به مدت ۲۰ دقیقه در آن قرار دهید و سپس با یک حوله آن‌ها را خشک کنید. این کار را مرتبا انجام دهید تا از شر بوی بد پاهای‌تان خلاص شوید.

هم‌چنین، می‌توانید یک چهارم قاشق چای خوری گلیسیرین را به آب استخراج شده از ۱۲ عدد تربچه اضافه کنید. این محلول را درون ظرف اسپری بریزید و هر وقت احساس کردید پاهای‌تان بو می‌دهند، از آن استفاده کنید.

۲۰. محلول آب و نمک خوراکی

محلول آب و نمک از تعرق بیش از حد در پاهای‌تان پیشگیری می‌کند. این محلول هم‌چنین سلول‌های مرده‌ی پوست را که غذای اصلی باکتری‌ها هستند، از بین می‌برد. از این طریق، آب و نمک بوی بد پاها را کاهش می‌دهد. یک فنجان نمک را در تشتی حاوی آب گرم حل کنید. پاهای‌تان را به مدت ۲۰ دقیقه درون تشت بگذارید. سپس پاهای‌تان را خشک کنید و اگر در پوست‌تان احساس خشکی داشتید، از مرطوب کننده استفاده نمایید.

۲۱. نمک کوشر

نمک کوشر پوست‌تان را خشک می‌کند و از این طریق، رطوبت بیش از اندازه‌ی آن‌ را که عامل بوی بد پا است، کاهش می‌دهد. نصف فنجان نمک کوشر را در یک لیتر آب گرم حل کنید. پاهای‌تان برای مدتی درون آن قرار دهید. پاهای‌تان را بعد از خارج کردن از آب و نمک کوشر نشویید. در عوض، پاهای‌تان را خشک کنید تا تاثیر مثبت نمک کوشر را به حداکثر برسانید.

درمان‌های خانگی گیاهی برای خلاصی از شر بو بد پاها

۲۲. روغن‌های معطر

روغن‌های معطر برای دفع بوی بد از پاها و کفش‌های‌تان بسیار مفید و مناسب هستند. می‌توانید هر روغنی که دل‌تان می‌خواهد، انتخاب کنید. روغن مورد علاقه‌تان را داخل کفش بمالید و اجازه دهید یک شب بماند؛ این کار باعث از بین رفتن بوی بد از کفش‌های‌تان می‌شود.

به علاوه، می‌توانید پاهای‌تان را در محلول این روغن‌های معطر قرار دهید. ۵ الی ۸ قطره از روغن اسطوخودوس و هم‌چنین روغن درخت چای را در نصف پارچ آب ولرم حل کنید و آن‌ها را به یک تشت منتقل نمایید. پاهای‌تان را به مدت ۲۰ دقیقه درون تشت بگذارید. این کار را هر روز انجام دهید تا از شر بوی بد پاهای‌تان خلاص شوید.

۲۳. رزماری

رزماری دارای خواص ضد باکتری است که می‌تواند از رشد و تکثیر باکتری‌های جلوگیری کند. رزماری هم‌چنین مانند یک داروی قابض عمل می‌کند. از این رو، از تولید عرق بیش از اندازه پیشگیری می‌کند. تشت یا ظرف مخصوص شستشوی پای‌تان را پر از آب جوش کنید. یک قاشق چای خوری رزماری خشک و یک قاشق چای خوری برگ‌های مریم گلی خشک در آن بریزید. اجازه دهید این برگ‌ها برای مدتی در آب خیس بخورند تا دمای آب به اندازه‌ی مناسب خنک شود و بتوانید پاهای‌تان را درون آن قرار دهید. حدود نیم ساعت پاهای‌تان را در تشت نگه دارید. این کار را یک یا دو بار دیگر تکرار کنید.

۲۴. مریم گلی

برگ‌های مریم گلی بوی پای ناشی از تعریق را کاهش می‌دهند زیرا حاوی اسید تانیک هستند. می‌توانید برگ‌های خرد شده‌ی مریم گلی را درون کفش‌های‌تان بریزید تا بوی آزاردهنده را از آن‌ها بزداید. هم‌چنین می‌توانید شب‌ها قبل از خواب پاهای‌تان را در محلول آب گرم و برگ مریم گلی خیس خورده قرار دهید.

۲۵. روغن درخت چای

روغن درخت چای از ایجاد بوی بد پای ناشی از عفونت قارچی جلوگیری می‌کند. تشت یا ظرف مخصوص شستشوی پا را پر از آب گرم کنید و پاهای‌تان را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید. سپس پاهای‌تان را با صابون ملایمی بشویید. آن‌گاه ۶ قطره روغن درخت چای را با یک قاشق چای خوری روغن بادام به خوبی ترکیب کنید. ترکیب این دو روغن را بین انگشتان پاهای‌تان بمالید و به آرامی ماساژ دهید. بعد از چند دقیقه نیز پاهای‌تان را با آب گرم بشویید. این کار را روزی سه مرتبه انجام دهید.

توجه: روغن درخت چای را به تنهایی به پوست‌تان نزنید.

چه بکنید!

الف. همیشه جوراب‌های تمیز بپوشید.
ب. قبل از پوشیدن کفش و بعد از درآوردن‌ آن‌ها، پاهای‌تان را کاملا بشویید. سپس آن‌ها را خوب خشک نمایید.
پ. بعد از درآوردن کفش‌ها، داخل کفش‌های‌تان چند دستمال خشک قرار دهید.
ت. در صورت تمایل می‌توانید کفش‌های‌تان را داخل یک کیسه‌ی پلاستیکی بگذارید و در کیسه را خوب ببندید؛ آن‌گاه آن را داخل یخچال قرار دهید. سرمای بیش از حد باکتری‌ها را از بین خواهد برد.
ث. برای جذب رطوبت اضافه بعد از درآوردن کفش‌ها، چند تکه روزنامه داخل کفش‌های‌تان قرار دهید.
ج. خوراکی‌ها سرشار از روی بخورید؛ خوراکی‌هایی از جمله سیب، اسفناج، محصولات لبنی، کدو، لوبیا، قارچ، و غیره.
چ. کفش‌های‌تان را زیر نور آفتاب بگذارید، این کار بوی بد را از بین خواهد برد.
ح. برای از بین بردن پوست مرده، پاهای‌تان را مرتبا لایه‌برداری کنید.

چه نکنید!

الف. برای دچار نشدن به بوی بد پا، یک کفش را چندین روز پشت سر هم نپوشید. حتی‌الامکان چند کفش خریداری کنید و آن‌ها را به صورت چرخشی پا کنید.
ب. همیشه از کفش‌های بسته استفاده نکنید. هر از گاهی، صندل یا کفش‌های باز بپوشید تا پاهای‌تان بتوانند تنفس کنند.
پ. از مصرف الکل خودداری کنید.
ت. از استرس و تنش دوری کنید.
ث. از پوشیدن جوراب‌هایی با الیاف مصنوعی اجتناب کنید.
ج. از مصرف بیش از اندازه‌ی خوراکی‌هایی با بوی قوی نظیر پیاز، سیر، فلفل، و غیره پرهیز کنید.


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیررضا مصطفایی

منبع: homeremedyhacks

بوی بد پا

بوی بد پا: ۲۵ درمان خانگی رفع بوی بد پا که بسیار موثر هستند


(مشاهده ۱ نفر, فقط امروز)
هرگونه نشر ، بازتولید یا بازنشر تمام یا بخشی از محتوای سایت بازده بدون کسب مجوز، غیرقانونی است و تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

مجله کسب و کار بازدهی...
ما را در سایت مجله کسب و کار بازدهی دنبال می کنید

برچسب : درمان,خانگی,موثر,هستند, نویسنده : عباس bazdehi بازدید : 210 تاريخ : يکشنبه 5 شهريور 1396 ساعت: 10:04