۸ شایع ترین حساسیت های غذایی که حتما باید بشناسید

ساخت وبلاگ

حساسیت‌های غذایی هنگامی ایجاد می‌شوند که دستگاه ایمنی بدن‌تان مواد غذایی مصرفی را با مواد مهاجم اشتباه می‌گیرد. در این شرایط، بدن به جای گوارش و استفاده از آن غذا به عنوان ماده‌ی مغذی،‌ حمله‌ای را آغاز می‌کند که می‌تواند به بروز علائمی منجر شود که باعث ایجاد ناراحتی‌هایی شوند که دامنه‌ی آن‌ها، از سطوح خفیف تا به طور بالقوه مرگبار گسترده شده‌اند. آلرژی‌ها یا همان حساسیت های غذایی در شدیدترین شکل خود، می‌توانند به وضعیت آنافیلاکسی (شوک آلرژیک) منجر شوند که ممکن است زندگی فرد را با خطر تهدید کند. در ادامه با ما همراه باشید تا ۸ شایع ترین حساسیت های غذایی را بشناسید.

۸ شایع ترین حساسیت های غذایی که حتما باید بشناسید

وقتی از آلرژی‌های غذایی صحبت می‌کنیم، لازم است آن‌ها را از عدم تحمل برخی مواد غذایی یا حساس بودن به برخی خوراکی‌ها تفکیک کنیم. در حقیقت، حساسیت یا آلرژی غذایی عبارت است از حساسیت شدید دستگاه ایمنی بدن به ماده‌ی تشکیل دهنده‌ی یک غذا، که معمولا یک پروتئین است. از سویی دیگر، وقتی فردی به یک غذا حساس است، معمولا دستگاه ایمنی بدن وی دخالتی در این امر ندارد. برای مثال، عدم تحمل لاکتوز را می‌توان ناشی از حساس بودن فرد به لاکتوز در نظر گرفت. آدم‌هایی که دچار کمبود آنزیم لازم جهت تجزیه‌ی قند موجود در شیر (لاکتوز) هستند – یعنی دچار عدم تحمل لاکتوز هستند -، هنگام مصرف محصولات لبنی ممکن است به گاز معده، نفخ، و اسهال مبتلا شوند.

اگرچه این وضعیت ممکن است برای این افراد آزاردهنده و خجالت‌آور باشد،‌ ولی این علائم مانند برخی آلرژی‌های غذایی واقعی نمی‌توانند زندگی این افراد را تهدید کنند.

در ادامه‌ی این مقاله، به شایع ترین حساسیت های غذایی (آلرژی های غذایی ) اشاره می‌کنیم.

حساسیت های غذایی ۱.  بادام زمینی

۸ شایع ترین حساسیت های غذایی که حتما باید بشناسید

یکی از شایع‌ترین آلرژی‌ها یا حساسیت های غذایی ، آلرژی به بادام زمینی است که می‌تواند به طور بالقوه، یکی از خطرناک‌ترین انواع آلرژی نیز باشد. بادام زمینی جزء آن دسته از مواد غذایی است که ممکن است باعث آنافیلاکسی شود؛ و آلرژی به بادام زمینی در حال گسترش است. طبق نتایج مطالعات سازمان آموزش و پژوهش آلرژی غذایی، بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۸، آلرژی به بادام زمینی در میان مردم ایالات متحده سه برابر شده است.

حساسیت به بادام زمینی، بر خلاف بیش‌تر آلرژی‌های غذایی دیگر، که با رشد کودک معمولا کاهش می‌یابند، وضعیتی است که می‌تواند در تمام طول زندگی همراه فرد باشد – تنها ۲۰ درصد از آدم‌های مبتلا به آلرژی بادام زمینی می‌توانند از شر آن خلاص شوند. این نوع آلرژی معمولا داخل یک خانواده جریان دارد؛ به طوری که خواهر یا برادرهای کوچک‌ترِ کودکانی که دچار آلرژی به بادام زمینی هستند، بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به این آلرژی قرار دارند.

مطلب مرتبط: ۲۴ درمان خانگی آبریزش بینی کودکان و بزرگسالان

بادام زمینی جزء خانواده‌ی حبوبات است؛ سایر اعضای این خانواده شامل نخود، عدس، و سویا می‌شوند. حبوبات داخل خاک رشد می‌کنند، و از این نظر با پسرعموهای‌شان، آجیل‌های درختی (نظیر گردو، بادام هندی، و بادام)، متفاوت هستند. با این‌که آدم‌های مبتلا به حساسیت به بادام زمینی لزوما به سایر حبوبات حساسیت ندارند، ولی احتمال دارد به آجیل‌های درختی حساسیت داشته باشند. پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهند بین ۴ تا ۲۴ درصد از آدم‌های مبتلا به آلرژی بادام زمینی، به آجیل‌های درختی نیز حساسیت دارند.

علائم حساسیت به بادام زمینی ممکن است شامل این موارد باشند: اگزما، گرفتگی معده، اسهال، استفراغ، آبریزش بینی، عطسه، خارش، آبریزش چشم، و علائم آسم نظیر سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس. حساسیت به بادام زمینی، در شدیدترین شکل خود، می‌تواند ظرف چند دقیقه، باعث ایجاد واکنش آلرژیک آنافیلاکسی شود.

یکی دیگر از دلایلی که حساسیت به بادام زمینی می‌تواند باعث ایجاد نگرانی شود، ‌این است که حتی مصرف مقدار اندکی از آن ممکن است در آدم‌های مبتلا به این حساسیت باعث ایجاد واکنش بزرگی شود. برای مثال، اگر فرد مبتلا به آلرژی بادام زمینی سطحی را که بادام زمینی یا مقداری کره‌ی بادام زمینی در آن وجود داشته است، ‌لمس کند و سپس دست‌اش را با چشم‌های‌اش بزند، ممکن است با واکنش آلرژیک جدی و شدیدی رو به رو شود.

مطلب مرتبط: ۷ بهترین آنتی هیستامین طبیعی برای مقابله با آلرژی

از آن‌جا که تماس با مقدار اندکی بادام زمینی می‌تواند واکنش شدیدی در بر داشته باشد، و از آن‌جا که ممکن است بادام زمینی، به شکلی پیش‌بینی نشده، در ترکیب بسیاری از خوراکی‌ها وجود داشته باشد، آدم‌های مبتلا به آلرژی بادام زمینی – یا هر نوع آلرژی غذایی دیگر – به راحتی نمی‌توانند از خود مراقبت کنند. چنان‌چه به آلرژی شدید غذایی مبتلا هستید، باید همیشه و در همه جا داروی اپی‌نفرین تزریقی را همراه داشته باشید، و سعی کنید خودتان و همراهان‌تان از نحوه‌ی تزریق آن و آماده‌سازی آن در هر زمان مطلع باشید.

هم‌چنین، اگر به آلرژی بادام زمینی مبتلا هستید، باید همیشه با دقت زیاد مطالب روی برچسب محصولات را مطالعه کنید. طبق قانون حمایت از مصرف کننده و درج مواد آلرژی‌زا بر روی برچسب محصول در ایالات متحده، تمام مواد غذایی حاوی بادام زمینی که در این کشور به فروش می‌رسند باید کلمه‌ی “‌بادام زمینی‌”‌ را به طور واضح روی برچسب‌شان داشته باشند. با وجود این، به خاطر داشته باشید، درج عبارت “‌احتمالا حاوی بادام زمینی‌”‌ بر روی محصولات خوراکی اختیاری است، بنابراین هم‌چنان باید حواس‌تان به آن‌چه می‌خورید، باشد.

هم‌چنین لازم است در مورد آن دسته از خوراکی‌ها و مواد غذایی که ممکن است حاوی بادام زمینی باشند، آگاهی داشته باشید. این خوراکی‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشند:

مطلب مرتبط: ۲۰ درمان خانگی آبریزش چشم ناشی از آلرژی

الف. آجیل‌های بسته‌بندی شده
ب. کیک‌ها و بیسکوئیت‌ها
پ. شکلات‌ها
ت. سس‌های تند
ث. رولت تخم مرغ
ج. روکش‌ها و چاشنی‌های مایع و آماده
چ. ماندلونا (بادام زمینی با طعم‌ بادام)
ح. مارزیپان یا خمیر بادام
خ. نوقا
د. پن‌کیک‌ها
ذ. غذاهای حیوانات خانگی
ر. برخی پیتزاها

حساسیت های غذایی ۲.  آجیل های درختی

۸ شایع ترین حساسیت های غذایی که حتما باید بشناسید

آجیل‌های درختی، همان‌طور که از نام‌شان بر می‌آید، اجزایی از آجیل هستند که روی درخت رشد می‌کنند. این آجیل‌ها عبارت هستند از بادام، گردو، فندق، پسته، گردوی برزیلی، و بادام هندی.

حساسیت با آجیل‌های درختی از این جهت با حساسیت به بادام زمینی مشابهت دارد که هر دو، ‌باعث ایجاد واکنش‌های شدید می‌شوند و معمولا تا آخر عمر همراه فرد مبتلا هستند. حتی شمار کودکانی که در حین رشد می‌توانند از شر آلرژی آجیل‌های درختی خلاص شوند، کم‌تر از آن‌هایی است که می‌توانند با گذشت زمان از آلرژی بادام زمینی راحت شوند. به علاوه، حساسیت به آجیل‌های درختی نیز معمولا داخل یک خانواده جریان دارد؛ به طوری که خواهر یا برادرهای کوچک‌تر کودکانی که دچار آلرژی به بادام زمینی هستند، بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به این آلرژی قرار دارند.

مطلب مرتبط: ۳۷ درمان خانگی آلرژی که واقعا معجزه می‌کنند

آدم‌های مبتلا به آلرژی آجیل های درختی غالبا به بیش از یک نوع آجیل درختی حساسیت دارند، بنابراین به آن‌ها توصیه می‌شود از همه‌ی این آجیل‌ها دوری کنند و تمام مواد تشکیل‌دهنده‌ی سایر خوراکی‌ها را نیز بررسی کنند. قانون حمایت از مصرف کننده و درج مواد آلرژی‌زا بر روی برچسب محصول در ایالات متحده، هم‌اکنون، تمام شرکت‌های تولیدکننده‌ی مواد غذایی را ملزم کرده است نام آجیل‌های درختی خاص مورد استفاده در ترکیب مواد غذایی قابل فروش در این کشور را بر روی برچسب این محصولات درج کنند.

علاوه بر این‌ها، افراد مبتلا به این حساسیت باید به این نکته دقت کنند که آجیل‌های درختی می‌توانند حتی در غیر معمول‌ترین و غیر قابل پیش‌بینی‌ترین مواد غذایی نیز حضور داشته باشند؛ مثلا در سس‌های باربکیو، قهوه‌های طعم‌دار، یا نوشیدنی‌ها.

چنان‌چه شدیدا به آلرژی آجیل‌های درختی مبتلا هستند، باید در مصرف موارد زیر نیز احتیاط کنید:

الف. بسیاری از شکلات‌ها
ب. مارزیپان
پ. پستو

حساسیت های غذایی ۳.  شیر

شایع ترین حساسیت غذایی

حساسیت به شیر گاو شایع‌ترین حساسیت در میان نوزادان و کودکان خردسال است. حدود ۲.۵ درصد از کودکان زیر سه سال دچار حساسیت به شیر هستند. بدن افراد مبتلا به آلرژی شیر ممکن است به شیر سایر حیوانات، نظیر بز یا گوسفند نیز واکنش نشان دهد.

حساسیت به شیر علائم گوناگونی دارد و می‌تواند از حساسیت خفیف تا حساسیت شدید دامنه داشته باشد. بدن برخی افراد حتی بعد از مصرف یک جرعه‌ی کوچک از شیر نیز واکنش نشان می‌دهد، در حالی‌که سایر مبتلایان به این حساسیت ممکن است بتوانند مقدار متعادلی شیر بنوشند و واکنش خفیفی را تجربه کنند. واکنش خفیف به شیر می‌تواند به صورت کهیر، و واکنش شدید نیز می‌تواند به صورت آنافیلاکسی بروز کند.

خوشبختانه بیش‌تر کودکان مبتلا به آلرژی شیر به مرور زمان و در حین رشد از این وضعیت خلاص می‌شوند. هم‌چنین برخی شیر خشک‌های فاقد مواد لبنی در بازار موجود هستند؛ بنابراین مادران نوزادان مبتلا به آلرژی شیر که نمی‌توانند به آن‌ها شیر مادر بدهند، گزینه‌ی دیگری نیز پیش رو دارند.

مطلب مرتبط: ۶ خوراکی عالی برای درمان حساسیت بینی

به علاوه، قانون حمایت از مصرف کننده و درج مواد آلرژی‌زا بر روی برچسب محصول در ایالات متحده، درج کلمه‌ی “‌شیر‌”‌ را بر روی برچسب تمام محصولات غذایی حاوی شیر که در این کشور به فروش می‌رسند، الزامی کرده است. حتی افزایش آگاهی والدین کودکان مبتلا به آلرژی شیر – و هم‌چنین خود کودکان – در مورد منابع غذایی حاوی شیر گاو (به صورت پنهان و به اشکال مختلف) می‌تواند در پیشگیری از بروز خطر برای این کودکان مفید باشد. هم‌چنین درک این مسئله نیز حائز اهمیت است که ممکن است در غیر قابل پیش‌بینی‌ترین مواد غذایی نیز رد پایی از شیر وجود داشته باشد؛

مثلا در ژامبون یا کالباس (ممکن است از یک دستگاه برش به طور هم زمان برای بریدن گوشت و پنیر استفاده شود)، گوشت‌هایی که در آن‌ها از کازئین به عنوان چسب خوراکی استفاده شده باشد، و هم‌چنین در برخی داروهای حاوی پروتئین شیر.

در ادامه، به برخی از مواد غذایی حاوی شیر اشاره می‌کنیم که باید در مصرف آن‌ها احتیاط به خرج دهید:

الف. کازئین
ب. کازئینات
پ. پنیر کورد
ت. دی‌استیل
ث. روغن کرمانشاهی
ج. لاکتالبومین
چ. لاکتوفرین
ح. لاکتوز
خ. لاکتولوز
د. برخی خمیردندان‌ها
ذ. تاگاتوز
ر. آب پنیر

حساسیت های غذایی ۴.  تخم مرغ

شایع ترین حساسیت غذایی

بعد از شیر، حساسیت به تخم مرغ نیز در میان کودکان شایع است. خوشبختانه، بیش‌تر کودکان تا پنج سالگی حساسیت‌شان را به تخم مرغ از دست می‌دهند. بدن آن‌هایی که به آلرژی تخم مرغ مبتلا هستند، به پروتئین‌های موجود در سفیده‌ی تخم مرغ واکنش نشان می‌دهد. آدم‌های مبتلا به آلرژی تخم مرغ باید از مصرف تخم سایر پرندگان، از قبیل اردک، غاز، بوقلمون، و غیره خودداری کنند، زیرا این تخم‌ها نیز ممکن است حاوی پروتئین‌های آلرژی‌زای مشابه باشند. دامنه‌ی علائم حساسیت به تخم مرغ از واکنش‌های خفیف پوستی تا آنافیلاکسی شدید ادامه دارد.

بدن کودکانی که دارای بیش‌ترین میزان حساسیت به تخم مرغ هستند، فقط پس از استشمام بوی تخم مرغ یا تماس مقدار اندکی از سفیده‌ی تخم مرغ با پوست، واکنش نشان می‌دهد. از آن‌جا که تخم مرغ به صورت بالقوه می‌تواند در افراد مبتلا به این آلرژی آنافیلاکسی ایجاد کند، این افراد باید همیشه اپی‌نفرین تزریقی همراه داشته باشند، تا در مواقع تماس تصادفی با تخم مرغ از آن استفاده کنند.

برای اطلاع از دیگر روش های درمان خانگی برای انواع بیماری ها و ناراحتی ها اینجا کلیک کنید

طبق قانون حمایت از مصرف کننده و درج مواد آلرژی‌زا بر روی برچسب محصول در ایالات متحده، تمام مواد غذایی بسته‌بندی شده‌ی حاوی تخم مرغ که جهت فروش در این کشور توزیع می‌شوند، باید دارای برچسب “‌حاوی تخم مرغ‌”‌ باشند. ولی تخم مرغ ممکن است به صورت پیش‌بینی نشده‌ای در برخی مواد غذایی نظیر سوریمی، کف روی برخی نوشیدنی‌های حاوی قهوه، و پرتزل وجود داشته باشد (پیش از آغشته کردن پرتزل در نمک، روی آن تخم مرغ می‌مالند).

از این رو،‌ به راحتی نمی‌توانید در مورد عاری بودن مواد غذایی اطراف‌تان از تخم مرغ مطمئن باشید. برخی از نام‌های کم‌تر شناخته شده‌ای که بر روی برچسب محصولات درج می‌شوند و نشان دهنده‌ی وجود تخم مرغ در آن ماده‌ی غذایی هستند شامل آلبومین، مرنگ، و اوالبومین می‌شوند.

حساسیت های غذایی ۵.  سویا

شایع ترین حساسیت غذایی

سویا نیز از دیگر خوراکی‌های آلرژی‌زای شایع، به خصوص در میان نوزادان و کودکان، به شمار می‌رود. حدود ۰.۴ درصد از کودکان به آلرژی سویا مبتلا هستند. برخی کودکان تا سه سالگی این حساسیت را از دست می‌دهند، ولی اکثر کودکان، آن را تقریبا تا ۱۰ سالگی به همراه دارند.

دانه‌ی سویا نیز جزء حبوبات محسوب می‌شود (حبوبات از آن دسته دانه‌هایی هستند که درون غلاف قرار دارند، نظیر نخود، عدس، بادام زمینی و غیره). با وجود این،‌ آلرژی به سویا به اندازه‌ی آلرژی به سایر حبوبات نظیر بادام زمینی حاد نیست. و در بیش‌تر موارد، حساسیت به سویا معمولا بسیار خفیف‌تر از حساسیت به بادام زمینی است.

علائم آلرژی سویا ممکن است شامل این موارد باشد:

کهیر، خارش، اگزما، آفت دهان، درد شکمی، اسهال، حالت تهوع، استفراغ، یا سرگیجه. هم‌چنین، واکنش‌های آنافیلاکسی شدیدتری نیز ممکن است در اثر حساسیت به سویا به وجود بیاید، ولی این علائم بسیار نادر هستند. آن‌هایی که با خطر بروز واکنش آنافیلاکسی در برابر سویا مواجه هستند، باید همیشه اپی‌نفرین تزریقی همراه داشته باشند. (از طریق برخی آزمایش‌های مخصوص می‌توانید میزان خطر سویا را برای سلامتی‌تان تشخیص دهید).

طبق قانون حمایت از مصرف کننده و درج مواد آلرژی‌زا بر روی برچسب محصول در ایالات متحده، تمام مواد غذایی بسته‌بندی شده‌ی حاوی سویا که جهت فروش در این کشور توزیع می‌شوند، باید دارای برچسب “سویا”‌ باشند. با وجود این، تشخیص مواد غذایی و خوراکی‌های حاوی سویا می‌تواند برای حفظ سلامتی‌تان بسیار مفید باشد. این خوراکی‌ها عبارت هستند از:

الف. ادامامه
ب. میسو
پ. ناتو
ت. سس سویا
ث. سس تاماری
ج. تمپه
چ. پروتئین‌های گیاهی

مواد غذایی و خوراکی‌هایی که حاوی سویا یا هر یک از سایر مواد آلرژی‌زای مذکور در این مقاله هستند، در رژیم غذایی و آشپزی ایرانی تا حدود زیادی شناخته شده هستند؛

از این رو، در این مقاله به نام‌هایی اشاره می‌کنیم که ممکن است کم‌تر برای مخاطب ایرانی شناخته شده باشند تا هنگام مصرف غذاهای خارجی احتیاط بیش‌تری صورت گیرد. علاوه بر خوراکی‌های بالا، شیر سویا و توفو از خوراکی‌های شناخته شده‌ی حاوی سویا‌ هستند؛ ولی سویا ممکن است به شکل پیش‌بینی نشده‌ای در برخی مواد غذایی شامل ماهی و گوشت کنسروی، غلات صبحانه، بیسکوئیت‌ها، شکلات‌های انرژی‌زا، و شیر خشک نوزادان نیز وجود داشته باشد.

حساسیت های غذایی ۶. ماهی و غذاهای دریایی

شایع ترین حساسیت غذایی

حساسیت به ماهی و غذاهای دریایی، درست مانند حساسیت به بادام زمینی، غالبا در تمام طول عمر افراد با آن‌ها همراه است. در حقیقت، آلرژی غذاهای دریایی یکی از شایع ترین حساسیت های غذایی در میان بزرگسالان است. به علاوه، این نوع حساسیت بیش از سایر حساسیت ها می‌تواند افراد شش سال به بالا را به اورژانس بیمارستان بکشاند، زیرا حساسیت به ماهی و غذاهای دریایی، مانند حساسیت به آجیل، می‌تواند باعث ایجاد واکنش آنافیلاکسی شدید شود.

وقتی صحبت از غذاهای دریایی و میزان حساسیت به آن‌ها به میان می‌آید، باید گفت ماهی‌های باله‌دار نظیر سالمون، تن، و هلیبوت آلرژی‌زاتر از سایرین هستند و می‌توانند تاثیرات ناخوشایندی ایجاد کنند. آدم‌هایی که به یک نوع ماهی حساسیت دارند، غالبا ممکن است به انواع دیگر ماهی نیز حساسیت داشته باشند. با وجود این، حساسیت به ماهی لزوما به معنی حساسیت به سایر غذاهای دریایی نیست، و بالعکس.

چنان‌چه به ماهی یا سایر غذاهای دریایی حساسیت دارید، و به این ترتیب، در معرض آنافیلاکسی هستید، بهتر است به هر قیمتی از مصرف این گونه غذاها دوری کنید. خوشبختانه، ماهی و غذاهای دریایی آن‌چنان طعم و بوی منحصر به فردی دارند که تشخیص وجود آن‌ها در غذاها و مواد خوراکی تا حدود زیادی آسان است.

با وجود این، لازم است همیشه به یاد داشته باشید، غالبا در رستوران‌ها از دستگاه‌های سرخ‌کن برای سرخ کردن مواد غذایی مختلفی استفاده می‌شود؛ بنابراین مرغ سوخاری مورد علاقه‌تان ممکن است در روغنی سرخ شده باشد که اندکی قبل، در آن میگوی سوخاری درست کرده‌اند. بنابراین، به طور کلی، اگر به غذاهای دریایی حساسیت دارید بهترین راه این است که از غذا خوردن در رستوران‌هایی که غذاهای دریایی سرو می‌کنند، و به خصوص، از سفارش سوخاری‌ها و سرخ کردنی‌ها خودداری کنید.

علاوه بر این‌ها، از آن‌جا که آلرژی به ماهی و غذاهای دریایی می‌توانند باعث آنافیلاکسی شوند، بهتر است همیشه اپی‌نفرین تزریقی همراه داشته باشید.

حساسیت های غذایی ۷.  گندم

شایع ترین حساسیت غذایی

در بین حساسیت های غذایی حساسیت به گندم بیش از همه در کودکان بروز می‌کند؛ ولی معمولا تا بعد از سه سالگی از بین می‌رود. و درست مانند آلرژی به شیر که نباید با عدم تحمل لاکتوز اشتباه گرفته شود، آلرژی به گندم نیز نباید با بیماری سلیاک یا عدم تحمل گلوتن اشتباه گرفته شود؛ عدم تحمل گلوتن در اثر حساس بودن بدن فرد به پروتئین چسبناکی در گندم، به نام گلوتن، ایجاد می‌شود. ولی آلرژی به گندم عبارت است از واکنش‌هایی که دستگاه ایمنی بدن در برابر پروتئین‌های موجود در گندم از خود نشان می‌دهد؛

به این ترتیب که ظرف چند دقیقه تا چند ساعت بعد از مصرف غذاهای حاوی گندم، پادتن ای در بدن فرد ترشح می‌شود. دامنه‌ی علائم حساسیت به گندم می‌تواند از کهیر خفیف، جوش، مشکلات گوارشی، خارش، و تورم، تا واکنش‌های شدید و خطرناک آنافیلاکسی نظیر خس خس سینه، دشواری در تنفس، و از دست دادن هوشیاری ادامه داشته باشد.

در افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا عدم تحمل گلوتن، واکنش غیر طبیعی دستگاه ایمنی بدن فرد به گلوتن (نه حساسیت شدید بدن، آن‌چنان که در آلرژی به گندم وجود دارد) باعث ایجاد ناراحتی می‌شود. بیماری سلیاک، در صورت عدم درمان، می‌تواند به سو تغذیه و آسیب جدی به روده‌ها منجر شود، از این رو، پرهیز از مصرف گندم برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک بسیار مهم است.

خواه مبتلا به آلرژی گندم باشید، و خواه دچار عدم تحمل گندم، از آن‌جا که این دانه در بسیاری از کشورها، از جمله ایران، به عنوان پر کاربردترین نوع غلات محسوب می‌شود، اجتناب از مصرف آن کار بسیار دشواری است. به علاوه، از گندم به شیوه‌های مختلفی در غذاها استفاده می‌شود که به سختی می‌توان وجود آن را در غذاها یا خوراکی‌ها تشخیص داد؛ به طور مثال، از گندم برای تهیه‌ی سس سالاد، سس سویا، کالباس، و حتی بستنی استفاده می‌شود.

بهترین جایگزین‌ها برای گندم که از آن‌ها نیز می‌توان آرد تهیه کرد، عبارت هستند از ذرت، جو دو سر، کینوآ، برنج، جو، و تاج خروس. هم‌چنین، بهترین راه برای اجتناب از مصرف گندم این است که از تمام اشکال غذایی مختلف آن آگاه شوید. غذاها و خوراکی‌های زیر حاوی گندم هستند:

الف. بلغور یا پرک
ب. بلغور عربی
پ. تردک
ت. ماکارونی
ث. گندم تک دانه
ج. گندم دو دانه
چ. فرنی
ح. کاموت
خ. مصا
د. گلوتن
ذ. سمولینا
ر. جلبان
ز. چاودم

حساسیت های غذایی ۸.  ذرت

۸ شایع ترین حساسیت های غذایی که حتما باید بشناسید

امروزه ذرت به عنوان سودآورترین محصول کشاورزی در ایالات متحده، تقریبا در تولید همه چیز کاربرد دارد؛ به عنوان حجم‌دهنده‌ی گوشت‌های فرآوری شده گرفته تا شیرین‌کننده‌ی شکلات‌ها، آب نبات‌ها، غلات صبحانه، و مرباها. البته، با این‌که ذرت هنوز به عنوان ماده‌ی غذایی آلرژی‌زا شناخته نشده است، ولی بر اساس تجربیات پزشکی بر روی بیماران، ذرت نیز به طور بالقوه می‌تواند در این فهرست قرار بگیرد. طی یک مطالعه، دو درصد از شرکت‌کننده‌ها اذعان کردند که به ذرت حساسیت دارند.

یکی از دلایل احتمالی برای عدم شناسایی ذرت به عنوان ماده‌ی آلرژی‌زا این است که تاثیر ذرت بر روی بدن افراد مبتلا به حساسیت های غذایی به دشواری تشخیص داده می‌شود. هنگام انجام یک آزمایش استاندارد پوست یا خون،‌ ممکن است بین واکنش‌های ذرت و دیگر مواد آلرژی‌زای شایع نظیر گرده‌های گیاهان، دانه‌ها و غلات، تداخل ایجاد شود؛ از این رو،‌ آلرژی ذرت ممکن است به سختی تشخیص داده شود.

ولی آلرژی ذرت، به تنهایی، ممکن است باعث بروز علائمی از قبیل کهیر، جوش، آبریزش بینی، تهوع، استفراغ، گرفتگی معده، اسهال، سردرد، عطسه، و آسم شود. برخی آدم‌ها نیز در اثر تماس یا مصرف ذرت و محصولات جانبی آن دچار واکنش‌های شدید آنافیلاکسی می‌شوند؛ مثلا برخی افراد به نشاسته‌ی ذرت استفاده شده در ساخت دستکش‌های جراحی حساسیت دارند. چنان‌چه شما هم به ذرت حساسیت دارید، باید از محصولات خام و پخته‌ شده‌ی آن دوری کنید، و در صورت تجربه‌ی واکنش‌های شدید، همواره اپی‌نفرین تزریقی همراه داشته باشید.


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیررضا مصطفایی

منبع: ecowatch

۸ شایع ترین حساسیت های غذایی که حتما باید بشناسید


هرگونه نشر ، بازتولید یا بازنشر تمام یا بخشی از محتوای سایت بازده بدون کسب مجوز، غیرقانونی است و تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

(مشاهده امروز ۱ نفر)

نوشته های مرتبط

کریپتو چیست: چقدر باید در ارز رمزپایه سرمایه‌ گذاری کنید...
انواع کسب و کارها: ۵ نوع مختلف کسب و کار را بشناسید...
۲۰ درمان خانگی کرمک در بزرگسالان و کودکان...
۱۸ خوراکی سرشار از ویتامین K برای استحکام استخوان‌ ها...
لایت کوین چیست: مزایای سرمایه گذاری در این ارز رمزپایه را بد...
۶ دمنوش گیاهی برای درمان سردرد در خانه...
۱۴ خوراکی غیر لبنی سرشار از کلسیم
تلاش شرکت نفتی آرامکو عربستان برای پذیرش مشترک در بورس لندن ...
مضرات سیر: ۱۷ ضرر و عوارض جانبی سیر که باید بدانید...
دانه های روغنی: ۶۵ فایده سلامتی چهار دانه روغنی پرخاصیت...
۴۴ درمان خانگی بی اشتهایی عصبی که باید بدانید...
فواید شگفت انگیز دوش گرفتن در شب
خواص زنجبیل : ۵۰ خاصیت زنجبیل برای سلامتی که باور نکردنی است...
هارپ: ۵ تئوری توطئه هارپ که بسیار عجیب و رازآلودند...
۵۵ راه علمی برای کاهش وزن دائمی
کربوهیدرات: ۲۰ بهترین خوراکی سرشار از کربوهیدرات در رژیم غذا...
مجله کسب و کار بازدهی...
ما را در سایت مجله کسب و کار بازدهی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس bazdehi بازدید : 319 تاريخ : سه شنبه 19 دی 1396 ساعت: 15:30