مضرات گلابی: ۱۰ عارضه جانبی مصرف زیاد گلابی

ساخت وبلاگ

گلابی میوه‌ی خوشمزه‌ای است که بر روی درختی متعلق به خانواده‌ی گلسرخیان رشد می‌کند. درخت گلابی جزء گیاهان بومی نواحی اروپای غربی و شمال آمریکا به شمار می‌رود، ولی امروزه در بسیاری از مناطق جهان پرورش داده می‌شود. گلابی که به عنوان منبع غذایی خوبی برای ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد مغذی گیاهی، فلاونوئید‌ها، فیبر غذایی، و غیره شناخته می‌شود، فواید بسیاری برای سلامتی و هم‌چنین، زیبایی انسان به همراه دارد؛ ولی باید به خاطر بسپارید مصرف بیش از اندازه گلابی برای سلامتی مضر است؛ بنابراین، تا پایان این مقاله با سایت بازده همراه باشید تا از عوارض جانبی و مضرات گلابی در صورت مصرف زیاد آن آگاه شوید.

<strong>مضرات</strong> گلابی

مضرات گلابی

۱. مضرات گلابی برای دوران بارداری

مصرف مرتب و متعادل گلابی برای زنان باردار و زنان شیرده بسیار مفید است؛ زیرا این میوه حاوی بسیاری از مواد مغذی نظیر ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد مغذی گیاهی، فلاونوئید‌ها، و غیره است. مواد مغذی موجود در گلابی به رشد عمومی جنین کمک می‌کند، و هم‌چنین، باعث افزایش انرژی بدن مادر می‌شود.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در گلابی نظیر ویتامین C با رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه می‌کنند، و باعث پایداری آن‌ها می‌شوند؛ به این ترتیب، از بروز استرس اکسیداتیو ناشی از آن‌ها پیشگیری می‌کنند؛ به این ترتیب، می‌توانند از بدن مادر و کودک محافظت کنند.

گذشته از این‌ها، گلابی منبع خوبی برای اسید فولیک نیز به شمار می‌رود. اسید فولیک خطر ابتلا به نقص‌های لوله‌ی عصبی نظیر مهره‌شکاف را کاهش می‌دهد. این بهترین فایده‌ی مصرف گلابی در دوران بارداری به شمار می‌رود، ولی هم‌چنین باید به خاطر بسپارید، وجود سطوح بالای اسید فولیک در بدن برای سلامتی مضر است و می‌تواند باعث ایجاد راش‌های پوستی، گرفتگی ماهیچه‌ها، احساس سردرگمی، حالت تهوع، تشنج، اختلالات خواب، و غیره شود. به همین دلیل، توصیه می‌شود در دوران بارداری، گلابی را به اندازه‌ی متعادل و فقط پس از مشورت با پزشک نوش جان کنید.

۲. مضرات مصرف زیاد گلابی برای سلامت دستگاه گوارشی

مصرف مرتب گلابی برای معده و حفظ سلامت دستگاه گوارشی انسان بسیار مفید است. این خاصیت گلابی عمدتا به خاطر وجود مواد مغذی بسیار از جمله ویتامین‌ها، مواد معدنی، و غیره در این میوه است.

به علاوه، گلابی به عنوان منبع بسیار خوبی برای فیبر غذایی به شمار می‌رود؛ فیبر غذایی به صورت ملین طبیعی در بدن عمل می‌کند، و باعث تنظیم حرکت روده‌ها و بهبود اجابت مزاج، و هم‌چنین، دفع مناسب مواد زائد و مدفوع از بدن می‌شود؛ به این ترتیب، مصرف گلابی می‌تواند به تسکین یبوست و سایر مشکلات گوارشی نظیر سندرم روده‌ی تحریک پذیر، سوزش معده، سوء هاضمه و غیره کمک کند.

با این‌که فیبرهای غذایی موجود در گلابی فواید بسیاری برای بدن به همراه دارند، بهتر است در مصرف گلابی اعتدال را رعایت کنید. زیرا مصرف بیش از اندازه‌ی فیبر غذایی برای سلامت دستگاه گوارش مضر است، و می‌تواند در جذب مواد مغذی در بدن اختلال ایجاد کند؛ هم‌چنین، بالا رفتن سطح فیبر غذایی در بدن باعث ایجاد برخی عوارض جانبی از جمله گرفتگی معده، اسهال، سوء جذب، یبوست، گاز روده، انسداد روده، و غیره می‌شود.

۳. اثر مصرف بیش از اندازه‌ی گلابی بر افزایش وزن

مصرف مرتب و متعادل گلابی برای آدم‌هایی که به اضافه وزن دچار هستند و به همین خاطر از رژیم لاغری پیروی می‌کنند، بسیار مفید است؛‌ زیرا این میوه کالری بسیار اندکی دارد. مصرف ۱۰۰ گرم گلابی تنهای ۵۷ کالری وارد بدن می‌کند؛ به این ترتیب، آدم‌های مبتلا به اضافه وزن می‌توانند بدون نگرانی از بیش‌تر شدن وزن‌شان، از طعم دلپذیر گلابی لذت ببرند.

با این‌که گلابی حاوی کالری اندکی است و به کنترل وزن کمک می‌کند، بهتر است در مصرف آن اعتدال به خرج دهید، زیرا در رژیم‌های لاغری هر یک کالری اضافه نیز دارای اهمیت است و بی‌توجهی به این مسئله باعث می‌شود کالری‌ها به سرعت روی هم انباشته شوند و وزن‌تان را افزایش دهند.

هم‌چنین، اگر در رژیم غذایی‌تان به اندازه‌ی کافی کالری مصرف می‌کنید، مصرف بیش از اندازه‌ی کالری در طولانی مدت می‌تواند در اثربخشی برنامه‌های کاهش وزن اختلال ایجاد کند و باعث افزایش وزن‌تان شود.

۴. ویتامین C بیش از اندازه، مضر برای سلامتی

گلابی منبع بسیار خوبی برای ویتامین C به شمار می‌رود؛ ویتامین C نوعی آنتی‌اکسیدان است که فواید زیادی برای سلامتی به همراه دارد، از جمله مبارزه با رادیکال‌های آزاد در بدن. رادیکال‌های آزاد چیزی جز یون‌های ناپایداری نیستند که در طول فرایند اکسیداسیون در بدن تشکیل می‌شوند.

بنابراین، از آن‌جایی که رادیکال‌های آزاد یون‌هایی ناپایدار هستند، الکترون‌ها را از مولکول‌های مجاور می‌ربایند و باعث ایجاد آسیب اکسیداتیو در آن‌ها می‌شوند. آنتی‌اکسیدان‌هایی نظیر ویتامین C، ویتامین A، و سایر ترکیباتی آنتی‌اکسیدانی از قبیل مواد مغذی گیاهی، فلاونوئید‌ها، و غیره‌ی موجود در گلابی از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند؛‌ به این ترتیب، می‌توانند خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان‌ها را از جمله سرطان سینه، سرطان پوست، سرطان ریه، سرطان معده، و غیره کاهش دهند.

با این‌که ویتامین C فواید بسیاری برای سلامتی به همراه دارد، توصیه می‌شود در مصرف آن زیاده‌روی نکنید؛ زیرا وجود سطوح بالای این ویتامین در بدن می‌تواند باعث بروز عوارضی از جمله اسهال، حالت تهوع، استفراغ، سوزش معده، نفخ شکمی، سردرد و غیره شود.

مضرات گلابی ۵: امکان افزایش خطر ابتلا به سرطان

مصرف مرتب گلابی برای کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده‌ی بزرگ، سرطان معده، سرطان ریه، سرطان اندام‌های شکمی، سرطان سینه و غیره بسیار مفید است.

این خاصیت گلابی عمدتا به خاطر وجود آنتی‌اکسیدان‌هایی نظیر ویتامین C، ویتامین A، و سایر ترکیباتی آنتی‌اکسیدانی نظیر مواد مغذی گیاهی، فلاونوئید‌ها، و غیره در این میوه است. این آنتی‌اکسیدان‌ها با مبارزه علیه رادیکال‌های آزاد و پایدار کردن‌شان، از وارد آمدن آسیب اکسیداتیو بر سلول‌های بدن پیشگیری می‌کنند.

رادیکال‌های آزاد چیزی جز یون‌های ناپایداری نیستند که در طول فرایند اکسیداسیون در بدن ایجاد می‌شوند. از آن‌جا که رادیکال‌های آزاد یون‌هایی ناپایدار هستند، الکترون‌ها را از مولکول‌های مجاور می‌ربایند، و در نتیجه باعث آسیب اکسیداتیو بر آن‌ها می‌شوند.

با این‌که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در گلابی فواید بسیاری برای سلامتی به همراه دارند و می‌توانند خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان را کاهش دهند، همیشه باید به خاطر بسپارید، مصرف بیش از اندازه‌ی هر ماده‌ی غذایی مفید نیز می‌تواند برای بدن مضر باشد؛ این مسئله درباره‌ی آنتی‌اکسیدان نیز صادق است.

در حقیقت، سطوح بالای آنتی‌اکسیدان در بدن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد،‌ و حتی وضعیت بیماران مبتلا به سرطان را نیز وخیم‌تر کند. طی مطالعه‌ای در ۲۰۱۱ بر روی ۳۵۵۰۰ مرد، دانشمندان دریافتند مصرف دوز بالای ویتامین E می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا ۱۷ درصد افزایش دهد. نتایج مطالعه‌ی دیگری در ۱۹۹۶ نیز نشان دادند، مصرف دوز بالای بتا کاروتن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را در آدم‌های سیگاری تا ۱۸ درصد افزایش دهد.

۶. تداخل با داروهای ضد فشار خون

مصرف گلابی به طور مرتب برای حفظ سلامت قلب و کمک به حفظ کارکرد مناسب دستگاه قلبی و عروقی بسیار مفید است. این خاصیت عمدتا به خاطر وجود پتاسیم در این گلابی است. پتاسیم ماده‌ی معدنی مهمی است که به عنوان عامل گشاد کننده‌ی عروق در بدن عمل می‌کند و باعث آرام شدن عروق خونی می‌شود.

آرام شدن عروق خونی به گردش مناسب خون در عروق و سرخرگ‌ها، تنظیم فشار خون، و در نتیجه، تسکین بیماری فشار خون بالا و هم‌چنین، انواع مختلفی از مشکلات قلبی و عروقی نظیر حمله‌ی قلبی، سکته‌ی قلبی، ضربان نامنظم قلب، و غیره کمک می‌کند.

فشار خون بالا به عنوان علت اصلی بروز مشکلات مختلف دستگاه قلبی و عروقی شناخته می‌شود.

حتی اگر مصرف گلابی برای تنظیم سطح فشار خون بسیار موثر باشد، با این‌ حال توصیه می‌شود در خوردن این میوه اعتدال را رعایت کنید، زیرا سطوح بالای پتاسیم در بدن فشار خون به مقدار خطرناک و شدیدی کاهش می‌دهد.

هم‌چنین، اگر طبق دستور پزشک، برای تنظیم سطح فشار خون‌تان از داروهای ضد فشار خون استفاده می‌کنید، مصرف بیش از اندازه‌ی گلابی می‌تواند در کارکرد این داروها اختلال ایجاد کند، و ممکن است خطر ابتلا به هیپوتنشن (وضعیتی که در آن، فشار خون تا سطوح خطرناکی پایین می‌آید) را افزایش دهد؛ این وضعیت می‌تواند باعث بروز علائمی نظیر خستگی مفرط، حالت تهوع، افسردگی، تاری دید، سرگیجه، و غیره شود.

به همین خاطر، توصیه می‌شود گلابی را در حد اعتدال مصرف کنید، و اگر برای تنظیم فشار خون‌تان از داروهای ضد فشار خون استفاده می‌کنید، قبل از افزودن گلابی به رژیم غذایی‌تان با مشورت معالج خود مشورت کنید.

۷. مصرف بیش از اندازه‌ی آهن، مضر برای سلامتی

آهن یکی از مواد معدنی ضروری برای سلامتی است که نقش‌های مهمی در بدن ایفا می‌کند؛ از جمله کمک به انتقال خون حاوی اکسیژن به تمام سلول‌ها و بافت‌های بدن. کمبود آهن در بدن می‌تواند به بروز کم خونی منجر شود؛‌ این بیماری می‌تواند باعث ایجاد علائمی از جمله خستگی مفرط، تنگی نفس، رنگ پریدگی، ورم زبان، ضربان قلب نامنظم و غیره شود.

گلابی منبع بسیار خوبی برای آهن به شمار می‌رود، و مصرف مرتب این میوه برای کاهش خطر ابتلا به بیماری کم خونی بسیار موثر است. گذشته از این‌ها، گلابی منبع خوبی برای پتاسیم نیز هست؛ پتاسیم عامل گشاد کننده‌ی عروق است که باعث آرام شدن عروق خونی و در نتیجه، بهبود گردش خون می‌شود.

با این‌که گلابی برای بهبود گردش خون بسیار موثر است، باید به خاطر بسپارید که مصرف بیش از اندازه‌ی هر چیز خوب می‌تواند برای بدن مضر باشد، از جمله آهن. سطوح بالای آهن در جریان خون ممکن است باعث بروز علائمی نظیر خستگی مزمن، درد مفاصل، درد شکمی، ضربان قلب نامنظم، ریزش مو، افسردگی، فشار خون بالا، و غیره شود.

۸. افزایش بیش از اندازه‌ی ویتامین C در بدن، خطرناک برای سلامتی

مصرف مرتب و متعادل گلابی برای تسکین بیماری‌های التهابی نظیر آرتریت و نقرس بسیار مفید است. این خاصیت گلابی عمدتا به خاطر وجود آنتی‌اکسیدان‌هایی نظیر ویتامین C، و سایر ترکیباتی فلاونوئیدی موجود در این میوه است.

این آنتی‌اکسیدان‌ها دارای طبیعتی ضد التهابی هستند؛ به این ترتیب، می‌توانند التهاب ناشی از بیماری‌ها را کاهش دهند و در نتیجه، درد ناشی از بیماری‌هایی نظیر آرتریت، نقرس، و غیره را تسکین دهند.

گلابی ذاتا میوه‌ای ضد التهاب است، زیرا حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی نظیر ویتامین C، ویتامین E، و سایر ترکیبات آنتی‌اکسیدانی نظیر مواد مغذی گیاهی، فلاونوئید‌ها، و غیره است.

این آنتی‌اکسیدان‌ها برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی نظیر نقرس، آرتریت، و غیره، و هم‌چنین، تسکین درد ناشی از این بیماری‌ها بسیار مفید هستند.

با این‌که ویتامین C برای سلامتی بسیار مفید است، افزایش سطح این ویتامین در بدن می‌تواند مضر باشد، و ممکن است به بروز مشکلاتی از قبیل اسهال، حالت تهوع، استفراغ، سوزش معده، سردرد، و غیره منجر شود. به همین علت، باید در مصرف گلابی اعتدال را رعایت کنید.

باید به خاطر بسپارید، احتمال افزایش بیش از اندازه‌ی سطح ویتامین C در بدن بر اثر مصرف گلابی بسیار پایین است، ولی همیشه بهتر است جانب اعتدال را رعایت کنید.

۹. بالا رفتن سطح ویتامین A در بدن، مضر برای سلامتی

گلابی به عنوان یک منبع عالی برای بسیاری از مواد مغذی از جمله ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، و غیره شناخته می‌شود؛ این ویتامین‌ها برای بدن بسیار مفید هستند. ویتامین A یک ماده‌ی مغذی ضروری برای سلامتی چشم‌ها و بینایی است که نقش مهمی در حفظ و بهبود وضعیت سلامتی این عضو از بدن ایفا می‌کند.

این آنتی‌اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد موجود در بدن مبارزه می‌کنند، و باعث پایداری آن‌ها می‌شوند؛‌ به این ترتیب، آن‌ها می‌توانند از بروز آسیب اکسیداتیو به سلول‌های بدن پیشگیری کنند، و در نتیجه، خطر ابتلا به تباهی لکه‌ی زرد وابسته به سن، آب مروارید، آب سیاه، و غیره را کاهش دهند.

با وجود این، سطوح بالای ویتامین A در بدن برای سلامتی مضر است، و ممکن است باعث بروز عوارضی از قبیل تاری دید، ورم استخوان‌ها، درد استخوان، کاهش اشتها، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ، زبری پوست، حساسیت به نور خورشید، و غیره شود.

۱۰. زیاده‌روی در مصرف میوه‌ها، مضر برای سلامتی

گلابی ذاتا یک میوه‌ی هایپوآلرژنیک است؛ به این معنی که این میوه باعث ایجاد حساسیت شدید نمی‌شود و مصرف آن بی‌خطر است. با وجود این، باید به خاطر بسپارید، مصرف بیش از اندازه‌ی هر نوع ماده‌ی غذایی مفید برای سلامتی مضر است؛ این مسئله برای گلابی نیز صادق است. بنابراین، برای رعایت جانب احتیاط، توصیه می‌شود در مصرف گلابی زیاده‌روی نکنید تا بتوانید بدون نگرانی از عوارض جانبی احتمالی، از فواید آن برای سلامتی حداکثر بهره را ببرید.


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده- امیر رضا مصطفایی

منبع:goodhealthall

مضرات گلابی: ۱۰ عارضه جانبی مصرف زیاد گلابی


مطالب مرتبط

مجله کسب و کار بازدهی...
ما را در سایت مجله کسب و کار بازدهی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس bazdehi بازدید : 498 تاريخ : پنجشنبه 14 آذر 1398 ساعت: 14:28