طبع گرم و طبع سرد: لیست ۱۵۷ غذا برای افراد گرم مزاج و سرد مزاج

ساخت وبلاگ

حتما تابه‌حال درباره‌ی طبع گرم و طبع سرد خوراکی‌ها و افراد گرم مزاج و سرد مزاج چیزهایی شنیده یا خوانده‌اید. ولی آیا می‌دانید خوراکی‌های طبع گرم و طبع سرد کدام‌ها هستند؟ ما در این نوشتار مرجع کاملی شامل ۱۵۷ خوراکی مخصوص افراد سرد مزاج و گرم مزاج را برای‌تان گردآوری کرده‌ایم. با ما همراه باشید تا شما را با انواع خوراکی‌های طبع گرم و طبع سرد ، و خنثی آشنا کنیم.

طبع گرم و طبع سرد: لیست ۱۵۷ غذا برای افراد گرم مزاج و سرد مزاج

هر نوع غذا دارای مشخصاتی منحصر به فرد است. از زمان‌های باستان، متخصصان طب سنتی چینی از طبیعت سرد و گرم غذاها برای متعادل کردن یین و یانگ بدن – برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها – استفاده می‌کردند.

متخصصان طب سنتی چینی کشف کرده بودند بیش‌تر غذاها دارای مشخصات سردی یا گرمی هستند. وقتی غذاهای سرد می‌خورید، این غذاها روی بدن‌تان تاثیرات سردی می‌گذارند، و خوردن غذاهایی با طبیعت گرم نیز تاثیرات گرمی به بدن‌تان می‌افزایند. از این رو، گرمی و سردی غذاها را می‌توان برای متعادل کردن بدن‌ّهایی استفاده کرد که ممکن است در یین و یانگ خود دچار نقصان شده باشند.

طب چینی بسیاری از غذاهای رایج را از نظر طبیعت دمایی به سه گروه تقسیم کرده است:

الف. غذاهای سرد
ب. غذاهای گرم
پ. غذاهای متعادل، خنثی (نه سرد و نه گرم)

الف. تاثیرات غذاهای سرد

تاثیرات غذاهای سرد شامل پاکسازی گرما و سموم، خنک کردن و آرامش خون، و تغذیه‌ی یین هستند. این نوع از غذاها برای آدم‌هایی مناسب است که بدن‌شان طبیعت گرم دارد. این آدم‌ها معمولا دارای علائمی از این قبیل هستند: احساس گرما در بدن، تعریق، تشنگی، یبوست، بوی تند گاز معده و مدفوع، سوزش مقعد بعد از اجابت مزاج، اضطراب، قرمزی چشم، قرمزی صورت، هیجانی بودن، سردرد، دیدن رویاهای شفاف، ایجاد زخم در دهان یا زبان، ایجاد تبخال اطراف دهان، زبان قرمز با لایه‌ی ضخیم زرد رنگ بر روی آن، نبض تند، ترش معده، ادرار تیره یا زرد رنگ.

چنان‌چه هر گونه از علائم بالا را در خود مشاهده می‌کنید، می‌توانید از غذاهای زیر میل کنید؛ این غذاها مناسب طبع شما هستند:

غذاهای سرد

ب. تاثیرات غذاهای گرم

تاثیرات غذاهای گرم شامل افزایش یانگ، افزایش انرژی (چی) اندام‌ها، گرم کردن و بهبود گردش خون، و دفع سردی از بدن هستند. این نوع از غذاها برای آدم‌هایی مناسب است که دچار نقصان در یانگ هستند. معمولا این آدم‌ها دارای علائمی نظیر سردی دست، سردی پا، سردی بدن، اسهال، درد معده یا احساس ناراحتی بعد از خوردن یا نوشیدن خوراکی‌های سرد، نفخ بعد از خوردن غذا، کمبود انرژی، درد مفاصل، ورم و احتباس مایعات هستند.

اگر شما نیز هر یک از علائم فوق را در خود مشاهده می‌کنید، مصرف غذاهای زیر که دارای طبیعت گرم هستند برای‌تان مناسب است:

غذاهای گرم

 

 پ. غذاهایی که نه گرم هستند و نه سرد؛ این غذاها برای همه‌‌ نوع افراد مناسب‌اند؛

غذاهای خنثی

 غذاهایی که هر روز مصرف می‌کنیم بر تعادل بدن‌مان تاثیر می‌گذارند. وقتی این مسئله را از لحاظ علمی دنبال می‌کنیم، در می‌یابیم بسیاری از بیماری‌ها با مصرف غذاها و خوراکی‌های نادرست ایجاد یا تشدید می‌شوند. از این رو، آگاهی از طبیعت بدن‌تان بسیار مهم است، زیرا بر اساس آن می‌توانید غذاهای مناسب طبیعت‌تان را انتخاب کنید. اگر دقیقا از طبیعت بدن‌تان آگاه نیستید، می‌توانید با متخصص باتجربه طب سنتی چینی مشورت کنید.

هم‌چنین متخصصان طب سنتی چینی معتقدند در طول فصول مختلف سال باید غذاهای طبع گرم و طبع سرد خاصی مصرف کنید که با کمک آن‌ها بتوانید با تغییرات آب و هوا مقابله نمایید. به علاوه، از آن‌‌جا که طب چینی بدن انسان و سلامت وی را با محیط زیست در ارتباط می‌داند، بنابراین معتقد است تغییرات آب و هوایی می‌توانند بر بدن و بالطبع بر سلامتی تاثیر بگذارند.

برای مثال، فصل تابستان که بسیار گرم و خشک است می‌تواند باعث گرمی و خشکی بدن شود؛ و همین عامل می‌تواند به خشکی پوست، یبوست، و کم آبی در بدن منجر شود.

از این رو، اگر در فصل تابستان که بدن‌تان مورد هجوم گرما قرار می‌گیرد غذاها و خوراکی‌های سرد مصرف کنید، به ایجاد تعادل در بدن‌تان کمک می‌کنید.

معمولا توصیه می‌کنیم در فصول مختلف سال از میوه‌ها و سبزی‌های فصلی و محلی استفاده کنید، زیرا این گونه خوراکی‌ها در هر فصل از سال دارای بیش‌ترین تناسب با شرایط بدن‌تان هستند.


ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیررضا مصطفایی

منبع: pingminghealth

طبع گرم و طبع سرد: لیست ۱۵۷ غذا برای افراد گرم مزاج و سرد مزاج

افراد گرم مزاج و سرد مزاج

طبع گرم و طبع سرد


(مشاهده ۷ نفر, فقط امروز)
هرگونه نشر ، بازتولید یا بازنشر تمام یا بخشی از محتوای سایت بازده بدون کسب مجوز، غیرقانونی است و تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

مجله کسب و کار بازدهی...
ما را در سایت مجله کسب و کار بازدهی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس bazdehi بازدید : 189 تاريخ : دوشنبه 22 خرداد 1396 ساعت: 9:41